Antena 3 CNN Externe Japonezii cer ajutorul UE pentru răpirile comise de Phenian. Una din victime ar fi din România

Japonezii cer ajutorul UE pentru răpirile comise de Phenian. Una din victime ar fi din România

Japonezii cer ajutorul UE pentru răpirile comise de Phenian. Una din victime ar fi din România
de O.P.    |    31 Mai 2012   •   08:32

Un grup format din rudele japonezilor răpiţi de Coreea de Nord au cerut ajutorul Uniunii Europene pentru a sprijini salvarea acestora, afirmând că una dintre victime ar putea fi din România, ţară membră UE, relatează Yomiuri, în ediţia electronică.
  
"Este necesar sprijinul din partea ţărilor europene pentru a salva persoanele răpite", a declarat Teruaki Masumoto, secretarul general al grupului, într-o audiere în faţa subcomisiei pentru drepturile omului din Parlamentul European.
  
Aceasta a fost prima dată când un membru al grupului a vorbit în faţa Parlamentului European. Masumoto, în vârstă de 56 de ani, a subliniat că una dintre victimele răpirii ar putea fi din România, care este stat membru UE.
  
Printre participanţii la audiere s-a aflat şi Robert King, trimisul special al Statelor Unite în Coreea de Nord pentru drepturile omului. Vorbindu-le reporterilor după audiere, Masumoto a declarat că grupul crede că anul de după schimbarea regimului în Coreea de Nord este crucial pentru rezolvarea problemei răpirilor.
  
În iulie 2010, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care cere Phenianului să elibereze imediat persoanele răpite.





×
Subiecte în articol: rapiri
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close