Japonezii vor construi un robot umanoid, care va ţine companie astronauţilor de pe ISS

de S.T.    |    29 Noi 2012   •   15:37
Japonezii vor construi un robot umanoid, care va ţine companie astronauţilor de pe ISS Foto: m.engadget.com

Cercetătorii japonezi au anunţat, joi, că vor construi un mic robot umanoid, capabil să "vorbească", pe care intenţionează să îl trimită în spaţiu pentru a-i ţine companie astronautului nipon aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), informează AFP.

Cercetătorii de la Universitatea Tokyo vor fabrica, în colaborare cu departamentul de robotică al companiei Toyota, Agenţia niponă de explorare spaţială, compania de publicitate Dentsu şi alte companii japoneze, un robot android înalt de 34 de centimetri, capabil să întreţină o conversaţie, în limba japoneză, cu astronautul nipon Koichi Wakata, începând din a doua jumătate a anului viitor.

Robotul, care poate să meargă, să recunoască chipurile şi să înregistreze imagini, va fi finalizat în februarie.

Potrivit imaginilor prezentate de coordonatorii acestui proiect, robotul va semăna cu un mic astronaut cu o înfăţişare futuristă, reamintind de personajul Astroboy, creat de desenatorul de benzi desenate japoneze Osamu Tezuka.

Un apel public a fost lansat pentru a găsi un nume pentru acest robot umanoid, dar şi pentru "fratele său geamăn", care va rămâne la sol.

Obiectivul proiectului este acela de a determina măsura în care un robot de companie poate să aducă sprijin moral persoanelor care trăiesc izolate pentru o perioadă mare de timp.

Tu ce nume i-ai dat robotului?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close