Antena 3 CNN Externe Japonia a cheltuit 25 de miliarde de euro pentru depresiile şi sinuciderile angajaţilor

Japonia a cheltuit 25 de miliarde de euro pentru depresiile şi sinuciderile angajaţilor

Japonia a cheltuit 25 de miliarde de euro pentru depresiile şi sinuciderile angajaţilor
Sursa foto: Foto:wethewomen.org
07 Sep 2010   •   14:11

Concediile luate de persoanele depresive, sinuciderile precum şi diversele ajutoare şi costuri cu îngrijirile medicale au costat economia naţională a Japoniei un total de 25 de miliarde de euro anul trecut, informează AFP.

Din această sumă, mai mult de jumătate (17,7 milioane de euro) a reprezentat salariile şi veniturile ce nu au putut fi încasate din cauza sinuciderii beneficiarilor şi care, în mod evident, nu s-au mai întors în economie.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), rata sinuciderilor în Japonia depăşit 25 de persoane la 100.000 de locuitori, aproape dublul mediei mondiale. Japonia se confruntă cu un val de sinucideri din 90' şi până în prezent.

"Există numeroase cauze pentru sinucidere. Lupta împotriva acestui fenomen ar putea ajuta la construirea unei societăţi în care suferinţa să fie mai redusă" a declarat premierul Naoto Kan. Între cauzele acestui fenomen, specialiştii includ consecinţele dificultăţilor economice, prezente din anii '90 şi erodarea legăturilor de familie.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: japonia sinucideri
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close