Japonia a dezvăluit primul său avion de luptă invizibil

28 Ian 2016   •   16:48
Japonia a dezvăluit primul său avion de luptă invizibil

Japonia a dezvăluit joi primul său avion de luptă invizibil, au anunțat autoritățile, care prevăd un zbor-test inaugural în luna februarie, relatează AFP, potrivit Agerpres. Agenția de achiziție a Ministerului japonez al Apărării a prezentat avionul de vânătoare X-2, care nu poate fi detectat de către radare. El a fost construit în țară, pe aeroportul Komaki, în apropiere de Nagoya (centru).

Primul zbor al avionului este prevăzut pentru jumătatea lunii februarie, înainte ca el să fie livrat Ministerului Apărării, la sfârșitul lui martie 2017, a precizat agenția de achiziție.

Avionul X-2, pus la punct de către Mitsubishi Heavy Industries, are o lungime de 14,2 metri și o lățime de 9,1 metri. El îi succede avionului de vânătoare F-2, dezvoltat în parteneriat cu Statele Unite ale Americii (SUA). Doar SUA, Rusia și China sunt recunoscute de obicei că au construit și au testat cu succes avioane invizibile, potrivit agenției.

Japonia ar fi cheltuit circa 332 milioane de dolari (304 milioane de euro) pentru a dezvolta avionul.

Primul avion de linie fabricat în Japonia, tot de către Mitsubishi Heavy Industries, a întreprins primul său zbor-test inaugural în noiembrie, un eveniment într-o țară unde această industrie fusese interzisă după cel de-al doilea război mondial.

x close