Antena 3 Externe Japonia a EXECUTAT doi foşti membri Yakuza

Japonia a EXECUTAT doi foşti membri Yakuza

de G.C.P    |    26 Apr 2013   •   14:51
Japonia a EXECUTAT doi foşti membri Yakuza

Autorităţile nipone au spânzurat doi deţinuţi, condamnaţi la moarte, reprezentând a patra, respectiv a cincea execuţie din acest an.

Aplicarea sentinţei a fost efectuată în dimineaţa acestei zile, la Tokio, se anunţă într-un comunicat oficial, remis de Ministerul de Justiţie japonez.

Foşti membri Yakuza, Katsuji Hamasaki, de 64 de ani, şi Yoshihide Miyagi, de 56 de ani, au fost condamnaţi pentru împuşcarea mortală a doi gansteri rivali, în anul 2005.

Ministrul de justiţie nipon, Sadakazu Tanigaki, spune că atunci când s-a anunţat sentinţa capitală, s-au luat în considerare "sentimentele familiilor celor ucişi", dar şi "probelele incontestabile prezentate în timpul procesului".

Pedeapsa cu moartea a fost şi este în continuare citicată dur de mai multe grupuri de apărare a drepturilor omului. Sondajele recente sugerează însă că această măsură capitală se bucură de sprijinul tacit al populaţiei din Ţara Soarelui Răsare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close