Antena 3 Externe Japonia a început evacuările de lângă zona de carantină de la Fukushima

Japonia a început evacuările de lângă zona de carantină de la Fukushima

de Antena3.ro    |    15 Mai 2011   •   17:16
Japonia a început evacuările de lângă zona de carantină de la Fukushima
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images

Guvernul japonez a lărgit zona de carantină de lângă centrala nucleară de la Fukushima, începând primele evacuări din casele aflate în regiunea centralei, după cele care au urmat cutremurului şi tsunamiului din 11 marite, informează AFP.

4.000 de oameni din satul Iidate-mura şi aproximativ 1.1000 din oraşul Kawamata-cho, din zona de nord-est a Japoniei, au început procesul de relocare din casele lor către adăposturi, hoteluri sau alte cămine în oraşele din apropiere.

Cele două aşezări se află la aproximativ 30 de kilometri de centrala de la Fukushima şi, deşi sunt în afara zonei restricţionate, de 20 de kilometri, au fost expuse, datorită vântului, la un nivel crescut de radiaţii.

Compania TEPCO şi oficialii guvernului nipon încearcă acum să descopere noi modalităţi de racire a reactoarelor, după ce combustibilul nuclear dintr-unul dintre reactoare a fost găsit aproape complet topit, iar sub reactorul numărul 1 au fost descoperite circa 3.000 de tone de apă contaminatp, care va trebui procesată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close