Antena 3 CNN Externe Japonia acordă 750 de milioane de euro pentru dezvoltarea şi stabilitatea unei regiuni africane

Japonia acordă 750 de milioane de euro pentru dezvoltarea şi stabilitatea unei regiuni africane

Japonia acordă 750 de milioane de euro pentru dezvoltarea şi stabilitatea unei regiuni africane
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
02 Iun 2013   •   11:08
Premierul japonez, Shinzo Abe, a anunţat duminică acordarea unui ajutor de 750 milioane de euro pe o perioadă de cinci ani pentru stabilizarea regiunii nord-africane Sahel şi pregătirea a 2.000 de persoane pentru lupta antiteroristă, relatează AFP, conform Agerpres.
 
'Japonia va furniza 100 milliarde de yeni (750 milioane de euro) pe cinci ani pentru dezvoltarea şi stabilitatea Sahel', a declarat Shinzo Abe, în cursul conferinţei internaţionale de la Tokyo pentru dezvoltarea Africii (Ticad). 'Vom forma 2.000 de persoane pentru operaţiunile antiteroriste şi de menţinere a securităţii', a adăugat el. 
 
Acest sprijin financiar acordat de statul nipon face parte dintr-un pachet de 10,6 miliarde de euro pentru ajutor public acordat pe cinci ani pentru dezvoltarea Africii, a afirmat sâmbătă premierul nipon, la deschiderea summitului din  Yokohama (regiunea Tokyo) la care participă aproximativ 40 de şefi de stat şi de guvern din Africa. 
 
Japonia acordă importanţă zonei cuprinse între Africa şi Africa subsahariană, în special de la luarea de ostatici ce a avut loc la mijlocul lunii ianuarie în complexul petrolier de la In Amenas, sudul Ageriei, şi în care au fost ucişi 10 cetăţeni japonezi. 
 

×
Subiecte în articol: japonia Dezvoltare stabilitate regiune pachet
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close