Antena 3 CNN Externe Japonia, China şi Coreea de Sud înfiinţează o organizaţie financiară regională

Japonia, China şi Coreea de Sud înfiinţează o organizaţie financiară regională

Japonia, China şi Coreea de Sud înfiinţează o organizaţie financiară regională
23 Oct 2008   •   08:22

Japonia, China şi Coreea de Sud vor înfiinţa o nouă organizaţie prin intermediul căreia vor coopera în ceea ce priveşte reglementările din sectorul bancar şi măsurile necesare pentru stabilizarea pieţelor financiare asiatice.
După constituirea noii instituţii, reprezentanţi ai ministerelor de Finanţe, băncilor centrale şi autorităţilor de reglementare din cele trei state se vor reuni periodic pentru a analiza paşii necesari pentru îmbunătăţirea monitorizării instituţiilor financiare şi pentru a sprijini transparenţa, se arată în presa japoneză.
Statele membre ale Asociaţiei Ţărilor din Asia de Sud-Est (ASEAN ) vor fi invitate să facă parte din noua organizaţie, care va avea obiective similare cu cele asumate de Forumul pentru Stabilitate Financiară, însă la nivel regional.
Forumul pentru Stabilitate Financiara este format din autorităţile de reglementare a pieţelor financiare din Grupul celor Şapte state puternic industrializate.
Din ASEAN fac parte Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore si Tailanda, Cambogia, Vietnam, Laos, Mianmar, Brunei, iar grupul a fost înfiinţat în 1967 cu scopul de a accelera creşterea economica a statelor membre.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: japonia China coreea de sud G7
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close