Antena 3 CNN Externe Japonia ordonă doborârea oricărei rachete nord-coreene care ar viza teritoriul său

Japonia ordonă doborârea oricărei rachete nord-coreene care ar viza teritoriul său

Japonia ordonă doborârea oricărei rachete nord-coreene care ar viza teritoriul său
Sursa foto: Foto: intellasia.net
06 Apr 2014   •   18:08

Japonia a ordonat forţelor sale să doboare orice rachetă nord-coreeană care ar viza teritoriul său, după tirurile de rachete balistice lansate de Phenian la sfârşitul lunii martie, scrie AFP, citând presa japoneză.

Ministrul nipon al apărării, Itsunori Onodera, a dat acest ordin joi, ca răspuns la lansarea din 26 martie spre Marea Japoniei (Marea de Est, potrivit coreenilor) a două rachete balistice nord-coreene cu rază medie de acţiune, potrivit agenției Kyodo, care citează o sursă guvernamentală.

Aceste rachete sunt susceptibile să atingă teritoriul japonez.

Urmare a acestui ordin ministerial, un distrugător echipat cu un sistem antirachetă Aegis a fost amplasat în Marea Japonie.

Japonia a mai ordonat în trecut desfăşurarea acestor baterii antirachetă, de exemplu în aprilie 2013 după lansarea de către Phenian a unei rachete, considerată de occidentali şi de Japonia ca un tir de testare a unei rachete balistice, apoi după al treilea test nuclear în decurs de câteva luni.

Ministrul american al apărării, Chuck Hagel, a anunţat duminică că Statele Unite prevăd desfăşurarea în Japonia a două nave echipate cu sisteme antirachetă Aegis în plus faţă de cele deja prezente, pentru a răspunde ameninţării nord-coreene.

 

×
Subiecte în articol: japonia
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close