Antena 3 CNN Externe Japonia. Um pompier a fost ucis şi alţi 21 răniţi într-o explozie în incina unei uzine chimice

Japonia. Um pompier a fost ucis şi alţi 21 răniţi într-o explozie în incina unei uzine chimice

Japonia. Um pompier a fost ucis şi alţi 21 răniţi într-o explozie în incina unei uzine chimice
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
29 Sep 2012   •   17:40

Un pompier a fost ucis şi alţi 21 au fost răniţi sâmbătă într-o explozie în incinta unei importante uzine chimice aparţinând grupului Nippon Shokubai, la Himeji, în vestul Japoniei, a anunţat serviciul local al pompierilor, relatează AFP.
   
Un rezervor al uzinei Nippon Shokubai, care se află în prefectura Hyogo, a explodat după sosirea pompierilor, potrivit acestei surse.
   
"Avem un mort. (Alţi) cinci (pompieri) se află într-o stare gravă, iar (alţi) 16 prezintă răni minore", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor din oraşul Himeji.
   
Pompierii au primit un apel de urgenţă de la uzină la ora locală 2.05 (vineri, 20.05, ora României) în care erau chemaţi să intervină la un incendiu. Aproximativ 30 de minute mai târziu, pompierii sosiţi la faţa locului au anunţat că se confruntă cu o reacţie chimică prezentând risc de explozie, potrivit purtătorului de cuvânt.
   
Locuitori din vecinătatea uzinei au declarat pentru postul de televiziune NHK că au auzit două explozii, dintre care prima foarte violentă şi asemănătoare unui cutremur.
   
Oraşul Himeji este cunoscut pentru un castel din secolul al XVII-lea, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

×
Subiecte în articol: pompier japonia grup victime morti explozie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close