Antena 3 Externe Japonia: Unul dintre reactoarele de la Fukushima s-a topit complet

Japonia: Unul dintre reactoarele de la Fukushima s-a topit complet

de G.S.    |    27 Sep 2015   •   15:24
Japonia: Unul dintre reactoarele de la Fukushima s-a topit complet
Sursa foto: Foto: indigenousaction.org
Reactorul numărul 2 al centralei nucleare de la Fukushima s-a topit complet, conform autorităţilor japoneze, citate de Russia Today.
 
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Nagoya au folosit un mecanism de măsurare a nivelului de radiaţii şi, se pare, nu mai există deloc urme de energie nucleară în reactorul numărul 2. De altfel, aceasta ar fi fost una dintre cauzele dezastrului istoric din Japonia. 
 
Autorităţine din Japonia au decis, la începutul lunii septembrie, să ridice ordinul de evacuare valabil de patru ani şi jumătate pentru zona Naraha, de unde au fost mutaţi circa 7.400 de oameni, în urma dezastrului de la centrala nucleară de la Fukushima. 
 
Naraha este prima zonă unde acest ordin de evacuare este ridicat, printre alte şapte municipalităţi forţate să evacueze integral din cauza contaminării radioactive cauzată de cutremurul şi valul tsunami din martie 2011. 
 
Guvernul a explicat că radiaţiile din Naraha au coborât la niveluri sigure pentru populaţie.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close