Antena 3 CNN Externe Acuzaţii grave în Polonia: "Guvernul a făcut o înţelegere secretă. Vor veni 100.000 de refugiaţi musulmani”

Acuzaţii grave în Polonia: "Guvernul a făcut o înţelegere secretă. Vor veni 100.000 de refugiaţi musulmani”

Acuzaţii grave în Polonia: "Guvernul a făcut o înţelegere secretă. Vor veni 100.000 de refugiaţi musulmani”
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    14 Oct 2015   •   19:31

Liderul partidului conservator polonez Dreptate şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a acuzat miercuri guvernul de la Varşovia că a acceptat un acord secret pentru primirea a până la 100.000 de refugiaţi musulmani, transmite agenţia EFE.

Jaroslaw Kaczynski a susţinut că a obţinut această informaţie de la "surse de încredere ale Comisiei Europene", fără să le precizeze.

Kaczynski a atras atenţia asupra riscurilor sanitare pe care le implică sosirea refugiaţilor, cerând guvernului să ţină cont şi de problemele de sănătate publică ce ar putea apărea. În acest sens a dat ca exemplu cazurile de holeră descoperite printre refugiaţii ajunşi în Austria.

Actualul executiv condus de Ewa Kopacz a acceptat cotele obligatorii de refugiați, impuse pe 22 septembrie la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne al UE (JAI). Înaintea acelei reuniuni, executivul polonez a insistat de fiecare dată pe primirea refugiaților exclusiv pe o bază voluntară, dar în final s-a răzgândit brusc și a sprijinit în cele din urmă cotele obligatorii, precizează Agerpres.

Această decizie a stârnit un val de critici în Polonia și a radicalizat campania electorală, situație de natură să crească popularitatea lui Kaczynski chiar înaintea alegerilor. El este considerat un politician naționalist-conservator, iar poziția sa de respingere a imigranților extracomunitari a fost bine primită de o mare parte a polonezilor care, conform sondajelor, resping în proporție de 56% cotele obligatorii de refugiați.

De când a început criza refugiaților, Kaczynski a insistat pe dificultățile pe care le implică integrarea musulmanilor în Europa. Într-una din intervențiile publice, el a dat exemplul unor cartiere din Suedia, afirmând despre acestea că poliția locală nu are curajul să pătrundă acolo și că drapelul suedez nu poate fi arborat în respectivele zone.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close