Antena 3 CNN Externe Javier Milei, noul președinte al Argentinei, și-a clonat câinele mort, este fan Donald Trump și vrea să închidă Banca Centrală

Javier Milei, noul președinte al Argentinei, și-a clonat câinele mort, este fan Donald Trump și vrea să închidă Banca Centrală

Javier Milei a fost ales noul președinte din Argentina, după ce l-a învins în turul doi al alegerilor, cu un scor categoric, pe contracandidatul său, actualul ministru al Economiei, Sergio Massa.

Javier Milei, noul președinte al Argentinei, și-a clonat câinele mort, este fan Donald Trump și vrea să închidă Banca Centrală
Sursa foto: hepta / DPA Images / Camila Godoy
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Noi 2023   •   14:46

Victoria acestui politician excentric în vârstă de 53 (foto) de ani este văzută de mulți drept sinonimă cu un derapaj al țării la dreapta.

În țara sa este poreclit "Peruca" și recunoaște că este un admirator înfocat al fostului președinte american Donald Trump.

Milei, fost comentator de televiziune, a intrat în politică în 2020 și este cunoscut și pentru faptul că a cheltuit 50.000 de dolari pentru a-și clona câinele, care a murit în 2017.

El susține că patrupedul decedat l-ar fi contactat prin intermediul unui medium și i-ar fi dat misiunea de a deveni președintele țării.

Noul președinte argentinian a prezentat alegătorilor soluția sa economică: drujba

În timpul campaniei electorale, Milei s-a remarcat prin faptul că a agitat o drujbă la mitinguri, folosind această metaforă pentru a sublinia nevoia tăierii de cheltuieli în administrație.

Noul președinte argentinian promite o terapie economică de șoc într-o țară care se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimii 20 de ani.

În octombrie, rata anuală a inflației a fost 142,7% iar prognozele pentru finele anului indică 185%.

În aceste condiții, țara se luptă, din nou, să își achite datoriile.

Noul președinte argentinian vrea să renunțe la peso în favoarea dolarului american. Paritatea actuală este un peso pentru trei miimi dintr-un dolar

Planurile lui Milei includ închiderea Băncii Centrale, renunțarea la moneda națională, peso, și adoptarea dolarului american, reducerea cheltuielilor statului, relaxarea regimului armelor de foc și înăsprirea regulilor referitoare la dreptul de avort.

Pentru a fi cât mai convingător în fața suporterilor săi, Milei s-a costumat într-un personaj similar celor din filmele cu super-eroi și le-a cântat alegătorilor despre criza economică.

Analiștii vieții politice din Argentina îi recunosc acestuia abilitatea de a capitaliza în folos propriu furia și frustrarea populară față de guvernările din trecut, chiar dacă, în mod real, noul președinte nu vine cu soluții la criză iar aplicarea strictă a promisiunilor sale anti-sistem n-ar face decât să amplifice dezastrul.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close