Antena 3 CNN Externe Jean-Marie Le Pen, ATAC LA ROMII din Franţa: Promenada des Anglais din Nisa, redenumită "Romenadă"

Jean-Marie Le Pen, ATAC LA ROMII din Franţa: Promenada des Anglais din Nisa, redenumită "Romenadă"

Jean-Marie Le Pen, ATAC LA ROMII din Franţa: Promenada des Anglais din Nisa, redenumită "Romenadă"
Sursa foto: Foto: liberation.fr
14 Aug 2013   •   09:35

Preşedintele de onoare al Frontului Naţional de extremă dreaptă, Jean-Marie Le Pen, a criticat o decizie a justiţiei favorabilă romilor, despre care susţine că va încuraja "50.000" dintre ei să se instaleze în oraş, în 2014, scrie Le Point, citat de Agerpres.

În plus, Jean-Marie Le Pen, care a stârnit un val de proteste în iulie după ieşirile sale cu privire la romi, s-a întrebat dacă nu cumva celebra Promenade des Anglais ar fi într-o zi redenumită "Romenade".

Într-o conferinţă de presă, Jean-Marie Le Pen a criticat marţi o recentă hotărâre judecătorească de a se plăti despăgubiri de 75 de euro pe zi unor romi strămutaţi din tabăra lor şi fără propuneri de locuinţe.

"Acest anunţ în România a provocat un entuziasm fanatic pentru plecări, care sunt până în prezent limitate. Zeci de mii, sute de mii de aceşti romi vor pleca pentru a se întoarce la noi să pună mâna pe pradă... Într-adevăr, 75 de euro pe zi pe cap /de rom/ este un miracol pentru ei", a comentat Jean-Marie Le Pen.

"Şi poate că într-o zi o să fiţi obligaţi să schimbaţi denumirea de Promenade des Anglais în Romenade, întrucât atât de mulţi vor fi cei care vor răspunde la apelul ce le-a fost lansat, cred că de Sindicatul Magistraturii" , a adăugat el.

Preşedintele de onoare al Frontului Naţional, venit pe 4 iulie la Nisa pentru a prezenta candidata partidului învestită la municipale, a calificat prezenţa romilor în oraş "iritantă" şi "mirositoare", şi a prezis că "50.000 de romi" s-ar instala acolo în 2014.

 

×
Subiecte în articol: romi
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close