Antena 3 CNN Externe Jeb Bush a făcut primul pas pentru lansarea candidaturii sale la funcţia de preşedinte al SUA

Jeb Bush a făcut primul pas pentru lansarea candidaturii sale la funcţia de preşedinte al SUA

Jeb Bush a făcut primul pas pentru lansarea candidaturii sale la funcţia de preşedinte al SUA
16 Dec 2014   •   18:44

Fostul guvernator al Floridei, frate şi fiu de preşedinţi americani, Jeb Bush, a anunţat că va "explora activ" o posibilă candidatură la alegerile pentru fotoliu de la Casa Albă din 2016.

El a făcut această apreciere pe contul său de Facebook, în această dimineaţă şi spune că s-a gândit la această opţiune într-o discuţie cu familia, la o cină organizată cu prilejul Zilei Recunoştinţei.

"Ne-am bucurat de o masă bună şi am urmărit mult fotbal. De asemenea, am discutat despre viitorul naţiunii noastre. Ca urmare a acestor discuţii şi având credinţa că America are nevoie de un lider puternic, am decis să explorez activ posibilitatea unei candidaturi pentru poziţia de preşedinte al Statelor Unite", a scris Bush.

Potrivit postării acestuia, Bush va stabili luna viitoare un comitet de acţiune politică pentru "a facilita conversaţiile cu cetăţenii din toată America şi pentru a discuta cele mai critice provocări cu care se confruntă naţiunea noastră excepţională".
Totodată, fostul guvernator spune că această iniţiativă "este menită să sprijine liderii, ideile şi metodele care vor extinde oportunităţile şi prosperitatea tuturor americanilor".


Fiul lui George H.W. Bush (foto dreapta) (cel de-al 41-lea preşedinte al SUA) şi fratele predecesorului lui Barack Obama, George W. Bush (foto stânga), fostul guvernator al statului Florida a fost considerat de mulţi analişti ca fiind un potenţial candidat al Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2016, când democratul Obama îşi va încheia actualul mandat.

"Cred că ar fi un preşedinte grozav", a spus Bush "41" pentru redacţia Fox News.
"Înţelege ce înseamnă să ocupi poziţia de preşedinte. L-a văzut pe tatăl şi pe fratele său în această funcţie. El este o persoană foarte contemplativă şi înţeleaptă, aşa că va cântări cu chibzuinţă opţiunile pe care le are la dispoziţie".

De partea cealaltă a scenei politice americane, democraţii se gândesc să o propuleseze drept candidat la alegerile prezidenţiale pe soţia fostului preşedinte Bill Cinton, Hillary Clinton.

Conform unui sondaj de opinie comdandat de NBC şi Wall Street Journal, 26% dintre votanţi spun că Bush ar fi un preşedinte bun, în timp ce 33% nu în văd ca fiind un preşedinte de care America ar avea nevoie.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close