Antena 3 CNN Externe Jeff Bezos, donație de 100 de milioane de dolari către Fundația Obama

Jeff Bezos, donație de 100 de milioane de dolari către Fundația Obama

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, va dărui 100 de milioane de dolari Fundației Omaba. Donația se face în onoarea congresmanului John Lewis, un erou al mişcării drepturilor civile din anii 1960, care a murit anul trecut.

Jeff Bezos, donație de 100 de milioane de dolari către Fundația Obama
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    23 Noi 2021   •   16:41

”Luptătorii pentru libertate merită un loc special în panteonul eroilor şi nu mă pot gândi la o persoană mai potrivită care să fie onorată cu acest dar decât John Lewis”. a transmis Bezos, printr-un comunicat, scrie Reuters.

În schimbul acestui cadou, fondatorul Amazon și unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei a cerut ca piața din Centrul Prezidenţial Omaba să poarte numele lui John Lewis.

Aceasta este și cea mai însemnată donație primită până acum de fundaţia fostului preşedinte american. Jay Carney, fostul secretar de presă al Casei Albe, în momentul de față şeful politicilor şi relaţiilor publice ale corporaţiei Amazon, a fost cel care a mediat acordul.

Fundația lui Barack Obama nu a stabilit încă cum vor fi folosiți banii, dar a explicat că aceștia vor furniza "liderilor în curs de apariţie din generaţia următoare instrumentele, resursele şi instruirea necesare pentru schimbările pe care doresc să le facă în lume, aşa cum a făcut şi congresmanul Lewis".

John Lewis este descris ca fiind „una dintre cele mai curajoase persoane pe care Mișcarea pentru Drepturile Civile le-a produs vreodată”. El și-a dedicat viața protejării drepturilor omului.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close