Antena 3 CNN Externe Jens Stoltenberg, avertisment înainte de venirea în România: ”Este un moment periculos” pentru Europa

Jens Stoltenberg, avertisment înainte de venirea în România: ”Este un moment periculos” pentru Europa

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a avertizat joi, cu o zi înainte de sosirea în România, că Europa trece printr-un moment periculos, pe măsură ce Rusia formează trupe în apropierea Ucrainei și organizează exerciții militare comune în Belarus.

Jens Stoltenberg, avertisment înainte de venirea în România: ”Este un moment periculos” pentru Europa
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Cerasela Stafie    |    10 Feb 2022   •   15:53

Jens Stoltenberg a ținut o conferință de presă alături de premierul britanic Boris Johnson. El a spus că i-a trimis o scrisoare ministrului rus de externe Serghei Lavrov, oferindu-se să discute mai transparent în ceea ce privește exercițiile, precum și controlul armelor nucleare.

”Acesta este un moment periculos pentru securitatea europeană. Numărul forțelor ruse crește. Timpul de avertizare pentru un posibil atac scade”, a declarat Stoltenberg.

”NATO nu este o amenințare la adresa Rusiei, dar trebuie să fim pregătiți pentru ce e mai rău, rămânând totodată ferm angajați în găsirea unei soluții politice”, a spus Stoltenberg, potrivit Reuters.

El a spus că Rusia trebuie să aleagă între o soluție diplomatică la criza Ucrainei sau să se confrunte cu sancțiuni economice din partea Occidentului și o prezență militară sporită a forțelor NATO în țările din estul alianței.

”Rusia are de ales: pot alege fie o soluție diplomatică – iar noi suntem gata să ne așezăm – dar dacă vor alege confruntarea, vor plăti un preț mai mare”, a spus el.

”Vor exista sancțiuni economice. Va exista o prezență militară NATO sporită în partea de est a alianței, iar Marea Britanie este o parte importantă a acesteia”.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close