Antena 3 CNN Externe Jens Stoltenberg: ”Rusia își continuă consolidarea militară la graniță”

Jens Stoltenberg: ”Rusia își continuă consolidarea militară la graniță”

În ciuda faptului că Rusia continuă să susțină că își retrage mai multe trupe, secretarul general al NATO a declarat la Bruxelles, că Rusia își continuă consolidarea militară la graniță.

Jens Stoltenberg: ”Rusia își continuă consolidarea militară la graniță”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Feb 2022   •   11:39

Rusia continuă consolidarea militară la graniță. Noi nu am primit răspuns de la Rusia. Vom continua să trimitem un mesaj clar Rusiei, că suntem gata să stăm la masă și să negocierm. În același timp suntem pregătiți pentru ce e mai rău. Sperăm că Rusia se va implica într-un dialog și va alege diplomația în loc de confruntare.

Semenele pe care le-am primit de la Moscova asigură terenul pentru prudență. Suntem gata pentru discuțiile cu Rusia. Am trimis Moscovei răspunsurle în scris. Nu am văzut o retragere a trupelor rusești. Acest lucru contrazice mesajelor Moscovei. Ei au crescut numărul trupelor. Mai multe trupe sunt pe drum. Nu vedem dezescaladare”, a spus Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă de la Bruxelles, potrivit Sky News.

Kremlinul a negat acest lucru, spunând că NATO „greșește”.

Rusia a negat, de asemenea, că ar fi implicată într-un atac DDoS, care a dus la căderea site-ului web al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Miniştrii apărării din ţările NATO se întrunesc miercuri şi joi la Bruxelles, pe fondul avertismentelor SUA privind iminenţa unei invazii militare ruse în Ucraina, ei urmând să prezinte un plan detaliat ce prevede crearea unor noi grupuri de luptă în Europa de Sud-Est, iar o decizie finală să fie luată în cursul primăverii

Stoltenberg a spus că NATO rămâne pregătită pentru discuții și soluții diplomatice, dar este „pregătită pentru ce e mai rău”.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close