Antena 3 CNN Externe Jens Stoltenberg vorbește de tranziția Ucrainei de la armele sovietice la armele NATO | "Armament greu și sisteme cu rază lungă"

Jens Stoltenberg vorbește de tranziția Ucrainei de la armele sovietice la armele NATO | "Armament greu și sisteme cu rază lungă"

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că se așteaptă ca statele din alianță să înțeleagă importanța dotării Ucrainei cu echipamente NATO moderne, care să facă tranziția de la cele din epoca sovietică.

Jens Stoltenberg vorbește de tranziția Ucrainei de la armele sovietice la armele NATO | "Armament greu și sisteme cu rază lungă"
Sursa foto: Twitter/terischultz
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2022   •   13:00

Stoltenberg a spus că este important ca Ucraina să poată lupta la nivelul statelor NATO și că, în fața agresiunii militare a Rusiei, răspunsul alianței trebuie extins "de la Marea Baltică la Marea Neagră".

Secretarul General a făcut aceste declarații înaintea reuniunii miniștrilor Apărării din statele membre, eveniment care a început miercuri și la care sunt invitați reprezentanți din Ucraina, Georgia, Bosnia-Herțegovina, Finlanda, Suedia și Uniunea Europeană. 

Stoltenberg a menționat și subiectul crizei energetice, care s-a acutizat în urma războiului din Ucraina.

"Criza energetică este orchestrată de Rusia. Lumea este în pericol și Alianța trebuie să fie în continuare mai puternică.

Stoltenberg: "Aliații sunt hotărâți să ajute Ucraina cu armament greu și sisteme cu rază lungă"

Trebuie să ne sprijinim în continuare partenerii și asta vom face la reuniunea miniștrilor Apărării din NATO.

Ne vom întâlni în această seară cu reprezentanții Ucrainei, Georgiei, Finlandei, Suediei și ai Uniunii Europene. Va fi o oportunitate pentru ministrul ucrainean al Apărării să ne spună de ce are nevoie țara sa pentru a rezista în fața Rusiei.

Aliații sunt în continuare hotărâți să ajute Ucraina, inclusiv cu armament greu și sisteme anti-rachetă cu rază lungă. Urmează să discutăm cum să ne intensificăm sprijinul practic pentru Georgia și Bosnia-Herțegovina.

Mă aștept ca la această întrunire aliații să înțeleagă cât de importante sunt sprijinul pe termen lung pentru Ucraina și tranziția de la echipamentele din era sovietică la cele moderne ale NATO, să ajutăm această țară să lupte la nivelul țărilor NATO (...)

Stoltenberg: "Formațiunile de pe Flancul Estic trebuie întărite"

Trebuie să rămânem uniți. Răspunsul față de invazia Rusiei trebuie extins de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Sunt peste 40.000 de militari NATO, mai ales pe Flancul Estic. Trebuie să ne apărăm în fața oricărei amenințări, de orice natură.

Asta înseamnă o prezență mai mare, mai multe capacități militare, mai multe formațiuni de luptă desfășurate în poziții avansate și întărirea formațiunilor de luptă din Est", a indicat Jens Stoltenberg.

Reuniunea miniștrilor Apărării din statele NATO are loc miercuri și joi la Bruxelles.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close