Antena 3 CNN Externe Jerusalem Post: Nivelul de securitate de la baza aeriană Boboc este slab

Jerusalem Post: Nivelul de securitate de la baza aeriană Boboc este slab

Jerusalem Post: Nivelul de securitate de la baza aeriană Boboc este slab
Sursa foto: Foto: jpost.com
30 Iul 2010   •   18:48

Publicaţia israeliană Jerusalem Post a publicat un articol referitor la nivelul slab al securităţii de la baza aeriană Boboc, unde avea loc exerciţiul Blue Sky 2010, în timpul căruia şase militari israelieni şi unul român şi-au pierdut viaţa.

"Baza aeriană românească de aici nu seamănă deloc cu echivalentul său din Israel. Gazdă a şcolii de antrenament a forţelor aeriene, baza abia dacă dispune de un minim de securitate - doar un zid de un metru şi jumătate, fără sârmă ghimpată, şi câţiva soldaţi cu feţe plictisite, care stau neînarmaţi la intrare, jucându-se cu nişte câini vagabonzi", se arată în publicaţia israeliană.

?Într-o parte a bazei, care nici măcar nu este îngrădită, se află o pistă lungă de unde piloţii decolează şi aterizează în misiuni de antrenament. În cealaltă parte a bazei se află ceea ce pare a fi o curte de vechituri plină cu echipament militar sovietic ieşit din uz - radare din anii '60 şi rachete sol-aer, într-o stare destul de precară", a adăugat jurnalistul publicaţiei Jerusalem Post.

Un elicopter aparţinând forţelor aeriene israeliene s-a prăbuşit, luni după-amiază, la graniţa dintre judeţele Braşov şi Dâmboviţa. Elicopterul făcea parte dintr-o misiune de pregătire. Şase ofiţeri israelieni, aflaţi la bord, şi un ofiţer român au murit.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: baza militara Securitate
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close