Antena 3 CNN Externe JIHAD în Islam. Atac terorist asupra Tel Avivului. Fiul de 11 luni al unui reporter BBC a murit în urma atacului aerian

JIHAD în Islam. Atac terorist asupra Tel Avivului. Fiul de 11 luni al unui reporter BBC a murit în urma atacului aerian

JIHAD în Islam. Atac terorist asupra Tel Avivului. Fiul de 11 luni al unui reporter BBC a murit în urma atacului aerian
de O.P.    |    16 Noi 2012   •   06:55
Conflictul dintre Israel şi Fâşia Gaza face tot mai multe victime.Gruparea teroristă Hamas a lansat o rachetă ce a căzut în largul Tel Avivului, acesta fiind primul atac asupra oraşului din ultimii 20 de ani. În replică, autorităţile de la Ierusalim vor trimite 30 de mii de rezervişti în cadrul operaţiunilor din Fâşia Gaza.

Până acum, 19 palestinieni au murit în urma raidurilor aeriene israeliene, iar peste 130 de persoane au fost rănite doar în Fâşia Gaza.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în nordul Fâşiei Gaza, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de o rachetă a armatei israeliene.

Fiul de doar 11 luni al unui reporter BBC a fost ucis în urma unui atac aerian lansat de Israel, ce viza militanţii Hamas din Fâşia Gaza. Medicii nu l-au putut salva pe copil, deşi acesta a ajuns imediat la spital, dus pe braţe de tatăl său. În acelaşi atac, fratele şi unchiul jurnalistului au fost răniţi.

O rachetă lansată din Fâşia Gaza a căzut în largul oraşului Tel Aviv. Jihadul islamic a revendicat acest atac, primul ce vizează Tel Avivul în ultimii 20 de ani. Drept replică, oficialii israelieni au aprobat mobilizarea a 30 de mii de rezervişti în contextul operaţiunilor din Fâşia Gaza.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat a declarat că Israelul are dreptul de a se apăra şi a somat gruparea teroristă Hamas să pună capăt violenţelor.

Tensiunile între Israel şi Fâşia Gaza au escalat, miercuri, când şeful operaţiunilor militare ale aripii armate a mişcării islamiste palestiniene Hamas, Ahmed Jaabari, a fost ucis într-un raid israelian.

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Jaabari. De la acel moment şi până acum, în Fâşia Gaza au fost lansate aproximativ 200 de proiectile.






×
Subiecte în articol: razboi jihad atentat terorist
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close