Antena 3 CNN Externe Jihadiștii de la ISIS fac noi victime. Patru poliţişti au fost ucişi în atacurile armate din Iordania

Jihadiștii de la ISIS fac noi victime. Patru poliţişti au fost ucişi în atacurile armate din Iordania

Jihadiștii de la ISIS fac noi victime. Patru poliţişti au fost ucişi în atacurile armate din Iordania
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Dec 2016   •   19:18

Patru poliţişti au murit marţi în confruntările armate dintre forţele de ordine iordaniene şi militanţi jihadişti din apropierea oraşului sudic Karak, informează Reuters.

Poliţia iordaniană se află în urmărirea unui grup de islamişti care au atacat duminică un grup de poliţişti. Atacul a degenerat în lupte de stradă şi cel puţin 10 oameni au murit în schimburile de focuri.

Cei patru atacatori au fost ucişi de poliţişti.

Gruparea Statul Islamic a revendicat marţi atacul printr-un comunicat difuzat pe internet.

'Patru soldaţi ai Califatului - decedaţi - înarmaţi cu arme automate şi grenade au atacat grupuri ale forţelor de ordine iordaniene şi cetăţeni ai statelor din coaliţia cruciată, în oraşul Karak în Iordania', afirmă comunicatul.

În total, zece persoane, printre care o turistă canadiană, au fost ucise duminică în apropierea unui sit turistic din sudul Iordaniei, iar 27 de persoane, poliţişti şi civili, au fost răniţi în mai multe schimburi de focuri la Karak.

După mai multe ore de schimburi de focuri, cei patru atacatori au fost doborâţi de forţele de securitate în citadela cruciată, una dintre cele mai mari din regiune, unde s-au retras aceştia.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Recunoşti băieţelul cu guleraş alb din dantelă?
x close