Antena 3 CNN Externe Jill Biden se va întâlni în România cu Carmen Iohannis | Care este legătura neștiută dintre cele două Prime Doamne

Jill Biden se va întâlni în România cu Carmen Iohannis | Care este legătura neștiută dintre cele două Prime Doamne

Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, va veni săptămâna aceasta în România ca un gest de sprijin pentru familiile ucrainene în nevoie, forțate să fugă în urmă invaziei Rusiei.

Jill Biden se va întâlni în România cu Carmen Iohannis | Care este legătura neștiută dintre cele două Prime Doamne
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    03 Mai 2022   •   12:33

Prima Doamnă a Americii va pleca joi de la Washington spre România, cu oprire mai întâi la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, vineri, unde se va întâlni cu militarii înainte de a se îndrepta sâmbătă spre Capitală. 

La București, Jill Biden se va întâlni și cu Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, ea va avea  întâlniri cu membri ai Guvernului României precum și cu voluntarii care se ocupă de refugiații ucraineni. 

Jill Biden își va încheia călătoria luni, 9 mai, cu o întâlnire cu membrii Guvernului slovac, înainte de a pleca în Statele Unite. 

Călătoria va fi cea de a doua deplasare în străinătate a Primei Doamne. În iulie ea a mers în Japonia pentru a participa la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice. 

Legătura din Jill Biden și Carmen Iohannis

Cele două prime doamne au câteva lucruri în comun. 

În primul rând, ambele sunt profesoare de limba engleză.

În al doilea rând, ambele au hotărât să-și dedice pasiunea pentru educație, în ciuda faptului că au devenit Prime Doamne și au decis să predea în continuare elevilor.

După ce Klaus Iohannis a devenit președinte, Carmen Iohannis a rămas la Sibiu și a continuat să predea la liceul unde era profesoară.

Jill Biden va fi cea dintâi Primă-Doamnă care va lucra și pe timpul mandatului pe care îl va îndeplini soțul ei va face naveta de la Casa Albă la serviciu, potrivit The New York Times. Ea a spus că vrea să fie cunoscută pentru activitatea de profesor și nu ca soția unui președinte.

Și nu în cele din urmă, ambele au stat ceva pe gânduri până au făcut pasul cel mare spre altar. 

Jill Biden a acceptat cererea în căsătorie abia a cincea oară: „Am spus: Nu încă. Nu încă. Nu încă”, a spus Jill pentru Vogue despre propunerile lui Joe.

„Pentru că până atunci, desigur, m-am îndrăgostit de băieți și chiar simțeam că această căsătorie trebuie să funcționeze. Pentru că și-au pierdut mama și nu i-am putut lăsa să piardă o altă mamă. Așa că am vrut să fiu 100% sigură”.

”A durat mult până ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la 29 de ani", a scris președintele României în cartea sa, ”Pas cu pas, lansat în 2014.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close