Antena 3 CNN Externe Jim Sciutto (CNN): "Există îngrijorări că Putin va acţiona periculos"

Jim Sciutto (CNN): "Există îngrijorări că Putin va acţiona periculos"

Într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, Jim Sciutto, jurnalist CNN şi corespondent pe Siguranţă Naţională şi Relaţii Externe, a declarat că "există îngrijorări că Putin va acţiona periculos".

Jim Sciutto (CNN): "Există îngrijorări că Putin va acţiona periculos"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ana-Maria Roman    |    28 Sep 2022   •   00:38

"Lumea este un loc complicat acum, iar misiunea noastră ca jurnalişti este mai importantă acum ca oricând. Suntem într-o perioadă cu evenimente majore, evenimente care schimbă istoria, cu invazia Rusiei în Ucraina care ameninţă pacea în care am trăit şi de care ne-am bucurat timp de 30 de ani, dacă ne gândim la căderea zidului Berlinului, la căderea Uniunii Sovietice.

Să vezi că aceste provocări şi ameninţări capătă contur din nou, mai ales acolo unde sunteţi voi (n.r. România), să acoperiţi aceste evenimente cu onestitate, cu curaj, are o mare importanţă.

CNN înseamnă pentru mine acoperire globală a informaţie. Nu există o altă organizaţie media care să aibă această acoperire. Oameni, birouri, echipe, peste tot în lume care îşi asumă riscuri pentru a acoperi evenimente dificile şi a aduce ştirile nu doar privitorilor din SUA, ci din toată lumea.

Sunt îngrijorări că Putin, cu cât pierde mai mult războiul în Ucraina şi asta este părerea predominantă, că atâta timp cât obiectivele lui strategice, aşa cum el însuşi şi le-a prezentat la începutul războiului, să cucerească toată Ucraina, denazificarea şi răsturnarea regimului nazist, aşa cum fals i-a acuzat, dar nu a reuşit acest lucru. A încercat să acapareze teritorii din est şi sud, dar pierde şi acolo teren, iar îngrijorarea este că, cu cât pierde mai mult, cu atât mai mult va încerca să lovească înapoi într-un mod impredictibil şi mai periculos", a declarat Jim Sciutto în interviul exclusiv pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Jim Sciutto cnn Vladimir Putin
Parteneri
Horoscop 24 septembrie 2023. Săgetătorii transformă dușmanul în prieten
x close