Antena 3 CNN Externe Jobul plătit cu 3.000 de euro pentru care nu se înghesuie nimeni, iar orele suplimentare sunt plătite cu 30% mai mult, în Italia

Jobul plătit cu 3.000 de euro pentru care nu se înghesuie nimeni, iar orele suplimentare sunt plătite cu 30% mai mult, în Italia

Un stat european renumit pentru frumusețea sa încărcată de istorie se confruntă cu o lipsă acută de angajați, deși autoritățile sunt dispuse să le ofere chiar și 3.000 euro pe lună.

Jobul plătit cu 3.000 de euro pentru care nu se înghesuie nimeni, iar orele suplimentare sunt plătite cu 30% mai mult, în Italia
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    15 Mar 2023   •   12:58

Italia duce o lipsă acută de chelneri, barmani și bucătari, riscând să rămână și fără salvamari pentru sezonul estival 2023.

Pentru Stefano Battistoni, proprietarul unei firme din Cesenatico care oferă serviciul de salvare, salvamarii lucrează în cooperative pe mai multe plaje cu salarii cuprinse între 1.800 de euro net pe lună pentru începători și 3.000 pentru seniori.

Dar este încă greu să găsești oameni dornici să lucreze. Apoi, orele suplimentare sunt plătite cu 30% mai mult.

Și proprietarii unităților din Cagliari sunt conștienți de acest lucru, deoarece și anul acesta vor trebui să se confrunte cu lipsa salvamarilor și a lucrătorilor sezonieri. Există îngrijorarea că turnurile de la malul mării rămân goale.

Citeşte şiBanii pe care orice român ar trebui să îi aibă în casă, în caz de urgenţă

Iar problema care stă la baza lipsei salvamarilor nu ar fi legată de salarii sau de contracte-fantomă, așa cum s-ar putea crede. 

"Nu lipsesc brevetele, în Sardinia cursurile se țin în mod regulat. Iar salariile, chiar dacă nu sunt mari, sunt în jur de 1.500 de euro pe lună. Nu este puțin probabil ca venitul de bază să fi exacerbat problemele deja existente", spune Gilberto Picasso, de la firma D'Aquila, potrivit adevarul.ro.
 

×
Subiecte în articol: job salariu salvamari Italia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close