Antena 3 CNN Externe Jobul de vis pe care nu-l vrea nimeni. Câştigi 90.000 dolari, în locul în care s-a filmat "Stăpânul Inelelor"

Jobul de vis pe care nu-l vrea nimeni. Câştigi 90.000 dolari, în locul în care s-a filmat "Stăpânul Inelelor"

Se caută candidaţi pentru un job de vis, cu un salariu de până la 93.000 dolari, într-o locaţie de film.

Jobul de vis pe care nu-l vrea nimeni. Câştigi 90.000 dolari, în locul în care s-a filmat "Stăpânul Inelelor"
Sursa foto: pexels.com/Francesco Ungaro
de Georgiana Adam    |    30 Oct 2022   •   12:23

Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă caută un supraveghetor pentru biodiversitate pe coasta sălbatică și îndepărtată a Insulei de Sud, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Jobul presupune să faci naveta cu elicopterul și se plătește cu un salariu generos, de 90.000 de dolari.

Totuşi, candidații nu se înghesuie să fie supraveghetori ai biodiversității în Haast, pe coasta sălbatică și îndepărtată a Insulei de Sud. 

Cei care vor accepta jobul vor lucra în Te Wahipounamu, o zonă care cuprinde 26.000 de kilometri pătrați de lanțuri muntoase, plaje izolate și păduri, clasificată ca zonă a Patrimoniului Mondial UNESCO în 1990.

Lanțurile sale muntoase sunt, de fapt, fundalul Munților Albi/Ered Nimrais din filmele "Stăpânul Inelelor" ale regizorului Peter Jackson. 

Câștigătorul postului va lucra pentru protejarea populațiilor nou descoperite de kiwi Haast tokoeka, precum și pentru monitorizarea populațiilor locale de foci și șopârle, dar și pentru controlul prădătorilor și monitorizarea păsărilor cântătoare locale. 

Se lucrează, de regulă, în zone izolate, accidentate, multe dintre ele fiind accesibile doar cu elicopterul sau cu barca cu motor. 

Salariile variază între 72.610 şi 92.780 dolari americani. 

Wayne Costello, manager de operațiuni pentru DOC în South Westland, a spus că jobul este potrivit pentru oamenii cărora le place să petreacă timpul în natură și se simt bine într-un anumit grad de izolare. 

"Este pur și simplu spectaculos. Dar nu este pentru toată lumea. 

Ar trebui să fii autonom și să poți lucra în aer liber. Dacă ești interesat de operă și teatru, probabil că nu este pentru tine", spune Wayne Costello, potrivit theguardian.com.
 

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close