Antena 3 CNN Externe Jocurile Olimpice nasc gesturi extreme. Un britanic a vrut să înoate din Franţa până în SUA

Jocurile Olimpice nasc gesturi extreme. Un britanic a vrut să înoate din Franţa până în SUA

Jocurile Olimpice nasc gesturi extreme. Un britanic a vrut să înoate din Franţa până în SUA
31 Iul 2012   •   18:08

Un londonez de 34 de ani, a fost atât de entuziasmat de începerea Jocurilor Olimpice, încât a vrut să înoate din Franţa până în Statele Unite ale Americii.

Bărbatul se afla în vacanţă, alături de prietenii lui, pe o plajă din localitatea Biarritz (vestul Franţei). El le-a spus însoţitorilor săi că are de gând să ducă spiritul Olimpic pe malul celălalt al Atlanticului. Nu a stat prea mult pe gânduri şi s-a aruncat în valurile înspumate, conform Daily Mail.

Prietenii lui au crezut că glumeşte şi nu şi-au făcut griji nici când acesta s-a îndepărtat de mal, cunoscându-l ca fiind un foarte bun înotător. Chiar dacă era aşa, nu putea ajunge prea departe fără echipament corespunzător şi fără asistenţa necesară.

Britanicul a trecut cu peste 300 de metri dincolo de baliza care delimita spaţiul legal de înot. Atunci salvamarul din zonă l-a pierdut din câmpul său vizual şi a anunţat autorităţile care au trimis un elicopter şi o şalupă în căutarea tânărului.
Echipajul de salvare l-a reperat într-un final pe tânărul aventurier. Acesta a fost cu greu convins să urce în şalupă, fiind sigur că va fi capabil să ajungă în New York înotând.

"Era un tânăr cel puţin naiv. Dar având în vedere că au început Jocurile Olimpice din Londra, încercăm să vedem şi partea amuzantă a evenimentului" a declarat Laurent Saintespes, ofiţer al Pazei de Coastă franceze.

Dacă ar fi înotat în linie dreaptă, din Biarritz până în New York, ar fi trebuit să parcurgă o distanţă de 5800 de kilometri, de 25 de ori mai mult decât distanţa pe care o persoană a înotat în ape deschise, fără asistenţă. (Veljko Rogosic este cel care a traverasat înot Marea Adriatică în această manieră)

Oricum a existat o persoană care a reuşit să traverseze înot Oceanul Atlantic. Benoit Lecomte a realizat această performanţă în 1998, pentru un eveniment caritabil.
Lecomte a efectuat acest lucru dotat cu echipament acvatermic dar şi cu un aparat electromagnetic pentru a se feri de rechini. În acelaşi timp el a avut la dispoziţie o barcă de 13 lungime.
El înota opt ore zilnic după care se odihnea şi mânca la bordul bărcii care îl asista. Traversarea lui Lecomte a durat 73 de zile. Aparatul care l-a protejat de atacul rechinilor s-a dovedit a-i fi foarte util, deoarece înotătorul a fost urmărit timp de cinci zile de un astfel de prădător marin.

×
Subiecte în articol: New York
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close