Antena 3 Externe Joe Biden, acuzat că a hărţuit sexual o fostă asistentă, se apără: Nu s-a întâmplat vreodată

Joe Biden, acuzat că a hărţuit sexual o fostă asistentă, se apără: Nu s-a întâmplat vreodată

01 Mai 2020   •   16:07
Joe Biden, acuzat că a hărţuit sexual o fostă asistentă, se apără: Nu s-a întâmplat vreodată
Sursa foto: Facebook/Joe Biden

Democratul Joe Biden, aflat în cursa pentru Președinția Statelor Unite, a cerut vineri dezvăluirea oricărei potenţiale dovezi legate de acuzaţia făcută de o fostă asistentă că ar fi hărţuit-o sexual în urmă cu peste 20 de ani. El a negat acuzațiile printr-un comunicat de presă, dar şi în timpul interviului acordat la MSNBC.

Joe Biden a subliniat, într-un comunicat trimis vineri dimineaţă că „acuzaţiile nu sunt adevărate, asta nu s-a întâmplat vreodată”. La emisiunea „Morning Joe”, el a reiterat: „Nu este adevărat. Spun fără echivoc că nu s-a întâmplat vreodată şi nu s-a întâmplat”.

El a caracterizat acuzaţiile drept „complicate” şi a mai spus că femeile „merită să fie tratate cu demnitate şi respect”.

„Când fac un pas în faţă, ar trebui ascultate, nu reduse la tăcere. Relatările lor ar trebui să facă subiectul unei anchete adecvate”, a mai spus Biden în emisiune. „Presa responsabilă ar trebui să examineze şi să evalueze toate nepotrivirile din povestea ei, care s-a schimbat în mod repetat”.

Tara Reade, care a lucrat pentru scurt timp ca asistentă a fostului vicepreşedinte Joe Biden în anii 1990, pe atunci senator al statului Delaware, a susţinut în ultimele săptămâni că acesta a hărţuit-o sexual. Mai mult, recent, ea a afirmat că a fost vorba şi despre o agresiune sexuală.

Incidentele la care face ea referire ar fi avut loc în 1993. La acea vreme, ea era asistentă în biroul lui din Capitol Hill.

Joe Biden a făcut referire vineri la afirmaţiile lui Reade din diverse interviuri potrivit cărora a depus o plângere la Senatul american în care susţine că a fost victima hărţuirii în biroul lui Biden. Reade a declarat recent pentru NBC News că plângerea ei în mod semnificativ nu îl acuză pe Biden de agresiune.

„Nu are dovada acestei presupuse plângeri”, a spus Biden. „O astfel de plângere se poate afla într-un singur loc - Arhivele Naţionale. Cer Secretariatului Senatului să solicite Arhivelor identificarea oricărei consemnări a plângerii pe care susţine că a depus-o şi să pună la dispoziţia presei orice astfel de document. Dacă a existat vreodată o astfel de reclamaţie, înregistrarea ei va fi acolo”, a mai susţinut Biden.

„Din postura de candidat la preşedinţie, sunt răspunzător în faţa poporului american. Am trăit suficient de mult timp cu un preşedinte care crede că nu trebuie să dea socoteală nimănui şi care nu îşi asumă responsabilitatea pentru nimic. Ăsta nu sunt eu. Să fii răspunzător cred că înseamnă să ai discuţii dificile, chiar şi atunci când sunt inconfortabile. Oamenii trebuie să audă adevărul”, a subliniat Biden.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close