Antena 3 CNN Externe Joe Biden, atac dur la adresa rețelelor sociale: „ucid oamenii”

Joe Biden, atac dur la adresa rețelelor sociale: „ucid oamenii”

Președintele american Joe Biden a criticat rețelele sociale care nu blochează conturile de pe care se desfășoară campanii de dezinformare în privința COVID-19.

Joe Biden, atac dur la adresa rețelelor sociale: „ucid oamenii”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    17 Iul 2021   •   14:19

Întrebat la Casa Albă de un reporter legat de presupusul rol al „platformelor precum Facebook” în răspândirea de neadevăruri despre vaccinuri și pandemie, el a spus: „Ele ucid oamenii. Singura pandemie pe care o avem este între cei nevaccinați”.

Casa Albă şi-a înăsprit semnificativ tonul săptămâna aceasta împotriva marilor grupuri tehnologice, cerându-le să lupte mai mult împotriva falselor informaţii despre vaccinuri. Iar Facebook a transmis că „acţionează agresiv” pentru a proteja sănătatea publică.

Joi, purtătoarea de cuvânt a administraţiei Biden, Jen Psaki, a vizat în mod special Facebook.

 „Există aproximativ 12 persoane care produc 65% din dezinformarea ostilă vaccinurilor pe reţelele sociale. Toate rămân active pe Facebook, în timp ce unele au fost interzise pe alte platforme”, a spus ea.

Facebook „nu va fi distrasă de acuzaţii care nu sunt susţinute de dovezi”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, Kevin McAlister.

„Am înlăturat mai mult de 18 milioane de bucăţi de informaţii eronate şi am înlăturat conturi care au încălcat aceste reguli în mod repetat”, a transmis separat compania.

Facebook a fost criticată de mai multe ori legat de felul în care moderează şi permite conţinutul înşelător despre pandemie, disponibil la nivel larg pe platformele sale.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close