Antena 3 CNN Externe Joe Biden, avertisment direct pentru liderul de la Kremlin: Vladimir Putin va plăti preţul, curând!

Joe Biden, avertisment direct pentru liderul de la Kremlin: Vladimir Putin va plăti preţul, curând!

Preşedintele american Joe Biden a spus că Vladimr Putin "va plăti preţul" pentru tentativa de a submina alegerile din SUA, de anul trecut.

Joe Biden, avertisment direct pentru liderul de la Kremlin: Vladimir Putin va plăti preţul, curând!
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Mar 2021   •   14:55

Declaraţia lui Joe Biden vine în urma concluziilor serviciilor de informaţii americane, care au descoperit că guvernul rus s-a implicat în procesul electoral ce a culminat cu alegerile din 3 noiembrie 2020, cu scopul de a denigra candidatura challengerului democrat.

Avertismentul preşedintelui american a venit într-un interviu difuzat miercuri, în cadrul emisiunii "Good morning, America", a postului de televiziune ABC.

"Va plăti un preţ. Am avut o discuţie lungă şi a decurs relativ bine. Iar discuţia a început astfel: 'Mă cunoşti şi te cunosc. Dacă aflu că s-a întâmplat asta, să fii pregătit", a spus Biden, potrivit CNN.

Liderul de la Casa Albă a menţionat, pe de altă parte, că "sunt zone unde este în intersul reciproc" al Americii şi Rusiei să lucreze împreună, precum reînnoirea acordului nuclear START.

Biden, schimb de replici cu Putin acum 10 ani. "Ne înţelegem unul cu celălalt"

În timpul interviului, a fost evocat momentul din 2011, când actualul preşedinte SUA, pe atunci vicepreşedinte în primul mandat al lui Barack Obama, a vizitat Kremlinul.

Biden susţine că a avut un schimb de replici cu Vladimir Putin, spunându-i acestuia că nu crede că ar avea suflet. Iar răspuns liderului rus a fost "Ne înţelegem unul pe celălalt", potrivit lui Biden.

"Cel mai important lucru, când ai de-a face cu lideri străini - şi am avut de-a face cu o mulţime de-a lungul carierei mele - este să-ţi cunoşti interlocutorul", a adăugat preşedintele.

Biden, întrebat dacă îl consideră "criminal" pe Putin: "Hmm. Da!"

Interviul difuzat de ABC a avut şi un alt moment surprinzător, în care realizatorul George Stephanopoulos l-a întrebat pe Joe Biden dacă îl consideră pe Vladimir Putin "un criminal".

Biden a ezitat puţin. "Hmm. Da", a fost răspunsul său.

Biden şi liderul de la Kremlin au avut prima convorbire telefonică în ianuarie anul curent. La momentul respectiv, Casa Albă a precizat că preşedintele american i-a pus omologului său rus în vedere un număr de probleme, inclusiv interferenţa Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.

Alte subiecte notificate preşedintelui rus au fost atacul informatic asupra companiei de tehnologie Solarwinds, tentativa de asasinat prin otrăvire asupra liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, şi informaţii privind faptul că Rusia ar fi oferit recompense talibanilor pentru a ucide soldați SUA în Afganistan.

Preţul pe care îl va plăti Rusia va fi măsurat în sancţiuni. Pe listă se mai află China şi Iran

Preşedintele american nu a detaliat, miercuri, în legătură cu "preţul" pe care va trebui să îl plătească Vladimir Putin însă, potrivit CNN, se aşteaptă ca actuala administraţie să anunţe, săptămâna viitoare, sancţiuni cu privire la amestecul rus în alegerile din SUA.

CNN menţionează mai multe surse din Departamentul de Stat american, care au precizat că sancţiunile vor viza nu doar Rusia, ci şi China şi Iran.

Marţi, Biroul Directorului Serviciilor Naționale de Informații din SUA a dat publicităţii o analiză conform căreia Rusia a depus eforturi care vizau "denigrarea candidaturii lui Joe Biden şi a Partidului Democrat american, susţinerea preşedintele Trump, subminarea încrederii publicului în procesul electoral şi amplificării divizării socio-politice a societăţii americane".

Analiza menţionată confirmă ceea ce se vehicula pe scară largă anul trecut, şi anume că fostul preşedinte Donald Trump şi aliaţii săi cei mai apropiaţi au îmbrăţişat campania rusă de discriminate anti-Biden, s-au întâlnit cu persoane având legături cu Kremlinul şi care s-au implicat în campanie şi le-au promovat acestora teoriile conspiraţioniste.
 

×
Subiecte în articol: Joe Biden Vladimir Putin
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close