Antena 3 CNN Externe Joe Biden avertizează: Rusia se expune unor noi sancţiuni. Este crucial să îşi respecte angajamentele

Joe Biden avertizează: Rusia se expune unor noi sancţiuni. Este crucial să îşi respecte angajamentele

Joe Biden avertizează: Rusia se expune unor noi sancţiuni. Este crucial să îşi respecte angajamentele
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    11 Noi 2014   •   08:31

Vicepreşedintele american Joe Biden a avertizat Rusia, luni, că se va expune unor sancţiuni suplimentare dacă nu îşi va respecta angajamentele privind "retragerea trupelor şi a materialului" din regiunile estice ale Ucrainei, relatează AFP.

Această avertizare, evocată de Biden în cursul unei conversaţii telefonice cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, intervine în contextul în care echipamente militare sunt aduse la Doneţk, în estul Ucrainei.

Astfel de acţiuni generează temeri în privinţa reluării unui război total în acest bastion separatist prorus, în pofida unor avertizări occidentale adresate Moscovei.

Biden şi Poroşenko au considerat că este "crucial" ca Rusia să îşi respecte angajamentele pe care şi le-a asumat în cadrul acordului de încetare a focului semnat la Minsk la începutul lui septembrie.

Prin acest text, au reamintit cei doi oficiali, Rusia s-a angajat să îşi "retragă trupele, materialul şi mercenarii din Ucraina".

"Vicepreşedintele (Biden) a explicat că dacă Rusia continuă în mod intenţionat să încalce termenii acordului de la Minsk, costurile pe care le va suporta vor creşte", a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Rusia Joe Biden sanctiuni Petro Porosenko
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close