Antena 3 CNN Externe Joe Biden și Donald Trump, confruntare inevitabilă: cei doi și-au asigurat delegații pentru nominalizarea prezidențială

Joe Biden și Donald Trump, confruntare inevitabilă: cei doi și-au asigurat delegații pentru nominalizarea prezidențială

Președintele american Joe Biden și predecesorul său, Donald Trump, s-au calificat pentru nominalizarea din partea partidelor lor la alegerile prezidențiale din SUA, din luna noiembrie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2024   •   10:40

După alegerile primare desfășurate, marți, în patru state americane, într-un teritoriu american și în rândul democraților care trăiesc în străinătate, Biden și Trump au întrunit, fiecare, numărul de delegați necesar pentru nominalizarea prezidențială democrată, respectiv republicană, relatează Antena 3 CNN.

Chiar și înainte de alegerile primare, configurația politică din SUA înclina balanța către o reluare a competiției Biden - Trump, câștigată de primul în 2020 și contestată vehement și în mod repetat de cel de-al doilea.

Totuși, sondajele indică faptul că americanii sunt nemulțumiți de perspectiva unei noi confruntări între Biden și Trump pe 5 noiembrie, data scrutinului prezidențial din SUA.

Pe lângă excesele revanșarde exprimate de Trump în aproape fiecare apariție publică, alegătorii sunt îngrijorați de vârstele înaintate - 81 de ani, respectiv 77 de ani - ale celor doi oameni politici.

Biden și Trump au mitinguri electorale în Georgia în această săptămână

La scurt timp după atingerea pragului de delegați, Biden a transmis un mesaj în care acuză "campania de resentimente, răzbunare și represalii a lui Trump".

"Este o campanie ce amenință însăși ideea Statelor Unite ale Americii", susține președintele SUA.

Ultima dată când o finală prezidențială s-a reeditat in Statele Unite a fost în 1956.

Atunci, președintele în funcție Dwight D. Eisenhower l-a înfrânt pe fostul guvernator democrat de Illinois, Adlai Stevenson, pe care l-a mai învins o dată, în 1952, când a devenit primul lider republican la Casa Albă după 20 de ani.

Prima confruntare electorală între actualul și fostul președinte american va avea loc în acest weekend, când cei doi politicieni vor organiza în același timp mitinguri în statul Georgia.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close