Antena 3 CNN Externe Președintele Joe Biden și soția lui, evacuați de urgență din cauza unei amenințări de securitate

Președintele Joe Biden și soția lui, evacuați de urgență din cauza unei amenințări de securitate

Casa Albă spune că un avion privat mic a intrat sâmbătă în spațiul aerian restricționat din apropierea casei de vacanță a președintelui Joe Biden din Delaware și asta a dus la evacuarea a președintelui și a primei doamne.

Președintele Joe Biden și soția lui, evacuați de urgență din cauza unei amenințări de securitate
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    05 Iun 2022   •   08:29

Casa Albă a declarat că nu există nicio amenințare la adresa lui Biden sau a familiei sale și că au fost luate măsuri de precauție. După ce situația a fost evaluată, Biden și soția sa, Jill, s-au întors la casa lor din Rehoboth Beach.

Serviciul Secret a declarat că avionul a fost imediat escortat din spațiul aerian restricționat după ce ”a intrat din greșeală într-o zonă securizată”. Agenția a spus că va intervieva pilotul care, conform unei investigații preliminare, nu se afla pe canalul de radio corespunzător și nu urmărea ghidurile de zbor publicate.

După cum este o practică obișnuită pentru călătoriile prezidențiale în afara Washingtonului, Administrația Federală a Aviației a publicat restricții de zbor la începutul acestei săptămâni, înainte de vizita lui Biden în orașul de pe plajă.

Restricțiile includ o zonă interzisă de zbor cu o rază de 15 km și o zonă restricționată de 50 de km.

Reglementările federale impun piloților să verifice restricțiile de zbor de-a lungul rutei lor înainte de decolare. Cu toate acestea, încălcările accidentale ale spațiului aerian, în special în jurul zonelor cu restricții temporare, sunt frecvente.

Avioanele militare americane și elicopterele Pazei de Coastă sunt adesea folosite pentru a intercepta orice avioane care încalcă restricțiile de zbor din jurul președintelui.

Avioanele interceptate sunt deviate către un aerodrom din apropiere, unde echipajele aeriene sunt intervievate de forțele de ordine și riscă potențiale sancțiuni penale sau civile.

×
Subiecte în articol: Joe Biden presedinte SUA evacuare
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close