Antena 3 CNN Externe Joe Biden, mesaj dur către nevaccinați: "Nevaccinaţii înfundă spitalele şi pun în pericol revenirea economică"

Joe Biden, mesaj dur către nevaccinați: "Nevaccinaţii înfundă spitalele şi pun în pericol revenirea economică"

Președintele SUA Joe Biden a spus că refuzul unor persoane de a se vaccina costă toată lumea pentru că aglomerează spitalele și pun în pericol revenirea economică.

Joe Biden, mesaj dur către nevaccinați: "Nevaccinaţii înfundă spitalele şi pun în pericol revenirea economică"
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Sep 2021   •   11:04

„Acum este o pandemie a celor nevaccinaţi, aceştia pun în pericol revenirea economică, înfundă spitalele: refuzul lor de a se vaccina costă toată lumea”.

Astfel, Joe Biden a vorbit despre americani, un sfert din populaţia eligibilă, care încă nu doreşte să se vaccineze împotriva COVID-19, creând probleme şi economiei ţării.

„Faceţi ceea ce trebuie, vaccinaţi-vă, vă poate salva viaţa şi pe cei din jur”, a spus el.

În jur de 60 de milioane de americani sunt eligibili pentru a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech.

Biden a explicat că primii vor fi cei peste 65 de ani, persoanele vulnerabile  şi lucrătorii cu cel mai mare risc, precum personalul medical, profesorii sau angajaţii supermarketurilor.

Inocularea unei a treia doze de vaccin va oferi „cel mai înalt nivel de protecţie disponibil în acest moment”, a spus Biden.

„Avem nevoie de instrumentele necesare pentru a bate Covid-19, dacă ne unim ca naţiune şi folosim instrumentele pe care le avem, o putem face”, a conchis el, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Joe Biden vaccinare COVID-19
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close