Antena 3 CNN Externe Joe Biden anunță ”un plan economic istoric” pentru SUA

Joe Biden anunță ”un plan economic istoric” pentru SUA

Președintele Statelor Unite ale Americii a anunțat că prezentat în Congres un "plan economic istoric". Acesta prevede cheltuieli de miliarde de dolari pentru măsuri sociale şi de mediu.

Joe Biden anunță ”un plan economic istoric” pentru SUA
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    28 Oct 2021   •   23:57

Anunțul a fost făcut cu puțin timp înainte de a pleca spre Europa. Liderul american va fi prezent la G20 şi COP26.

”Astăzi, sunt încântat să anunţ că după luni şi luni de negocieri dure şi atente, cred că avem, ştiu că avem cadrul unui plan economic istoric", a declarat preşedintele american, la Casa Albă. Acesta nu a anunțat și un acord oficial cu diferitele grupuri din partidul său, scrie Reuters.

"Este cadrul unui plan care va crea milioane de locuri de muncă, va face să crească economia, va investi în naţiunea şi poporul nostru", a adăugat Biden.

Totodată, șeful statului a precizat că proiectul economic include ”cea mai mare investiţie realizată vreodată pentru a face faţă crizei climatice". Măsurile îşi propun să reducă emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 cu 50 până la 52% faţă de nivelul din 2005, la un cuantum de 550 de miliarde de dolari.

Acest plan economic a fost prezentat drept rezultatul unor lungi dezbateri în cadrul Partidului Democrat. Biden a menționat că ”nimeni nu a primit tot ce îşi dorea, inclusiv eu".

Suma prevăzută pentru măsuri sociale şi de mediu, adoptate de planul intitulat "Build Back Better" (n.r. -Să reconstruim mai bine) a fost redusă la jumătate, adică la 1.750 miliarde de dolari, față de ambiţiile iniţiale ale președintelui.

Cu ajutorul acestui proiect, "asociat planului privind infrastructurile aprobate de cele două partide vom transforma cu adevărat această naţiune", a mai spus liderul de la Casa Albă.

×
Subiecte în articol: Joe Biden plan
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close