Antena 3 CNN Externe Joe Biden: Preşedintele Obama nu a luat încă o decizie în privinţa Siriei. Experţii ruşi: Siria nu va fi atacată înainte de summitul G20

Joe Biden: Preşedintele Obama nu a luat încă o decizie în privinţa Siriei. Experţii ruşi: Siria nu va fi atacată înainte de summitul G20

Joe Biden: Preşedintele Obama nu a luat încă o decizie în privinţa Siriei. Experţii ruşi: Siria nu va fi atacată înainte de summitul G20
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    29 Aug 2013   •   20:51

Preşedintele american Barack Obama nu a luat încă o decizie în privinţa reacţiei SUA la utilizarea de arme chimice în Siria, a anunţat, joi, vicepreşedintele Joe Biden, potrivit Agerpres.

„Preşedintele nu a luat încă o decizie", a declarat vicepreşedintele american.

Presa americană susţine că secretarul de stat John Kerry, şeful Pentagonului, Chuck Hagel, directorul de informaţii James Clapper şi consilierul preşedintelui pe probleme de securitate naţională, Susan Rice, vor interveni în Congresul SUA asupra problemei siriene.

În acelaşi timp, experţii ruşi contactaţi de RIA Novosti cred că Siria nu va fi atacată înaintea summitului G20 de la Sankt-Petersburg şi consideră că retorica ţărilor occidentale seamănă pentru moment mai degrabă cu o demonstraţie de forţă.

„Aparent, ţările occidentale au decis deja să atace. Iar acest atac va fi probabil limitat, fără operaţiuni terestre. În ceea ce priveşte debutul operaţiunilor, eu cred că va fi un pic mai târziu. Cred că nu va fi niciun atac înainte de summitul G20 şi întâlnirea Putin-Obama", a spus Vladimir Sotnikov, expert al Centrului de securitate internaţională la Institutul de economie mondială şi relaţii internaţionale din Moscova (IMEMO) şi al Institutului de studii orientale al Academiei de ştiinţe din Rusia, potrivit Mediafax.

”Cred că este vorba pentru moment de avertismente, de un război al nervilor, de o demonstraţie de forţă, deşi forţele s-au reunit în apropierea eventualului teatru de operaţiuni din Siria. Totuşi, atacarea Siriei în timp ce experţii ONU, aflaţi în prezent la Damasc, nu şi-au încheiat munca pare foarte îndoielnică, în special în sens moral”, a completat Petr Stegni, diplomat şi membru al Consiliului rus pentru afaceri internaţionale (RSMD).

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close