Antena 3 CNN Externe Vicepreşedintele SUA a lansat un avertisment pentru Europa. „Scopul Rusiei este clar: să distrugă ordinea internaţională liberală”

Vicepreşedintele SUA a lansat un avertisment pentru Europa. „Scopul Rusiei este clar: să distrugă ordinea internaţională liberală”

Vicepreşedintele SUA a lansat un avertisment pentru Europa. „Scopul Rusiei este clar: să distrugă ordinea internaţională liberală”
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    18 Ian 2017   •   17:16

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a descris Rusia, miercuri, în ultimul său discurs important înainte de a-şi încheia mandatul, drept cea mai mare ameninţare pentru ordinea internaţională liberală şi s-a declarat sigur că Moscova va încerca să influenţeze alegerile care urmează să aibă loc în Europa, aşa cum este acuzată că a făcut în SUA, adăugând că cel mai bun mod de a o opri este o alianţă puternică între SUA şi UE, informează Reuters şi DPA.

„Sub preşedintele Putin, Rusia lucrează cu fiecare instrument de care dispune pentru a discredita proiectul european, a testa fisurile naţiunilor occidentale şi a se reveni la o politică definită de sfere de influenţă”, a declarat Biden la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, Elveţia.

El a acuzat Rusia că încearcă să înlocuiască comunitatea internaţională de democraţii cu politicile puterilor regionale, pentru a submina Uniunea Europeană şi a semăna discordie între ţările occidentale, arătând spre implicarea militară a Moscovei în războiul din Ucraina, eforturile ei de propagandă şi presupusele atacuri cibernetice pentru a influenţa alegerile din SUA.

„Dat fiind că există multe ţări în Europa care au programate alegeri în acest an, ar trebui să ne aşteptăm la alte încercări ale Rusiei de a se amesteca în procesul democratic. Aceasta va avea loc din nou, vă promit. Şi din nou scopul este clar: să distrugă ordinea internaţională liberală”, a declarat Biden, cu două zile înainte de ceremonia de învestire a lui Donald Trump, care doreşte legături mai strânse cu Moscova ca preşedinte al SUA.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close