Antena 3 CNN Externe Joe Biden cere serviciilor secrete un raport despre originea COVID-19. Apar informații care alimentează ipoteza evadării virusului din laborator

Joe Biden cere serviciilor secrete un raport despre originea COVID-19. Apar informații care alimentează ipoteza evadării virusului din laborator

Președintele american Joe Biden a ordonat miercuri serviciilor secrete să investigheze originile coronavirusului. Biden a transmis într-o informare oficială că C.I.A. și alte agenții de informații nu au ajuns încă la un consens cu privire la modul în care virusul a apărut în China.

Joe Biden cere serviciilor secrete un raport despre originea COVID-19. Apar informații care alimentează ipoteza evadării virusului din laborator
Sursa foto: Getty Images
de Adelina Miron    |    27 Mai 2021   •   09:27

Președintele american cere finalizarea raportului în 90 de zile.

"Am cerut agențiilor de informații să își dubleze eforturile pentru a colecta și analiza informații care ne-ar putea apropia de o concluzie definitivă", a transmis Joe Biden.

Părerile oamenilor de știință au rămas în mare parte neschimbate: mulți cred că cea mai plauzibilă explicație a originii pandemiei este transmiterea virusului de la animal la om. În timp ce agențiile de informații americane au colectat niște dovezi noi, informațiile suplimentare nu sunt suficiente pentru a le permite să tragă concluzii definitive despre teoria potrivit căreia virusul a fost creat într-un laborator din orașul Wuhan.

În același timp, potrivit unui raport emis de Departamentul de Stat, citat de Wall Street Journal, într-un document în ultimele zile ale administrației Trump se constată că trei cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan s-ar fi îmbolnăvit în noiembrie 2019 și ar fi solicitat internarea pentru a primi îngrijiri medicale. În document este precizat faptul că pacienții manifestau „simptome compatibile atât cu Covid-19, cât și cu o boală sezonieră obișnuită”.

Datele publicate de Wall Street Journal au fost contestate de  autoritățile chineze și clasificate ca fiind „total false”.

La sfârșitul lunii martie, echipa Organizației Mondiale a Sănătății care a investigat originile coronavirusului a concluzionat că ipoteza unui accident de laborator este „extrem de improbabilă”, potrivit New York Times.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Joe Biden servicii secrete
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close