Antena 3 Externe Preşedintele american, anunţ de ultim moment în legătură cu data la care va fi învinsă pandemia de COVID-19

Preşedintele american, anunţ de ultim moment în legătură cu data la care va fi învinsă pandemia de COVID-19

de Adrian Iclozan    |    18 Feb 2021   •   09:10
Preşedintele american, anunţ de ultim moment în legătură cu data la care va fi învinsă pandemia de COVID-19
Sursa foto: Hepta

Preşedintele american Joe Biden a estimat, în prima sa vizită de lucru în afara Washington-ului, care va fi momentul în care pandemia de coronavirus va fi adusă sub control iar cei mai mulţi oameni nu vor mai fi obigaţi să poarte mască sau să se distanţeze social.

"Cred că până la Crăciun vom fi într-o situaţie foarte diferită de cea din prezent. Într-un an, cred că vor fi mult mai puţini oameni care trebuie să poarte mască sau să de distanţeze social", a declarat Biden în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu publicul desfăşurată în Milwaukee, statul Wisconsin.

Biden a insistat că nu vrea să le creeze americanilor false speranţe şi că reîntoarcerea la normalitate, estimată pentru Crăciun, este tot ce poate estima pentru moment, în condiţiile în care vaccinarea în SUA este încă în etapa timpurie.

Potrivit lui preşedintelui american, toţi cetăţenii care doresc să se vaccineze ar urma să poată face acest lucru până la finele lunii iulie.

El spune că, până atunci, administraţia sa va asigura un stoc de 600 de milioane de doze, suficient pentru inocularea tuturor americanilor.

Preşedintele vrea ca legea vizând salvarea economiei după pandemie să fie adoptată de Congres în cursul următoarelor săptămâni, astfel ca americanii să-şi poată primi stimulentul financiar de 1.400 de dolari prevăzut de proiect şi să poată fi majorate alocaţiile de şomaj.

×
Subiecte în articol: pandemie Joe Biden

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close