Antena 3 CNN Externe Joe Biden, cea mai scăzută rată de aprobare în sondaje. Câți americani sunt de acord cu acțiunile președintelui SUA

Joe Biden, cea mai scăzută rată de aprobare în sondaje. Câți americani sunt de acord cu acțiunile președintelui SUA

Un sondaj efectuat în SUA în prima parte a lunii curente arată că numărul americanilor care apreciază activitatea președintelui Joe Biden continuă să scadă.

Joe Biden, cea mai scăzută rată de aprobare în sondaje. Câți americani sunt de acord cu acțiunile președintelui SUA
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    18 Iun 2021   •   22:09

Tendința de scădere a început în aprilie, luna în care Biden a promulgat pachetul de stimuli în valoare de 1,9 trilioane de dolari, menit să ajute economia după pandemie.

Dacă în aprilie activitatea președintelui SUA era apreciată de 63% dintre americani, în iunie acest indicator a scăzut la 55%.

Datele apar în sondajul Associated Press—NORC Center for Public Affairs Research, desfășurat în perioada 11 - 14 iunie pe un eșantion de 1.125 de adulți americani.

În primele 100 de zile de mandat, actualul președinte și-a păstrat un nivel mediu de aprobare net mai mare de decât a predecesorului său în intervalul corespunzător.

Biden scade dar rămâne cu 8 procente peste Trump la "aprobare" în primele 100 de zile de mandat

Pe 28 aprilie 2021, în ziua cu numărul 100 din mandat, nivelul mediu de aprobare de care se bucura Biden a fost de 53,8%, conform site-ului de specialitate FiveThirtyEight. 

Donald Trump a nu a trecut niciodată de 45,5% în primele sale 100 de zile de președinție.

În prezent, nivelul mediu de aprobare al actualului președinte este 51,8% iar nivelul dezaprobării se accentuează.

Tendința este pusă de presa americană pe seama votanților democrați, nemulțumiți de blocajul politic din Washington, care afectează votul asupra unor inițiative importante precum cele privind reforma în poliție, infrastructura și ancheta evenimentelor din 6 ianuarie, de la Capitoliu.

Sondajul vine la câteva zile după ce California și New York - două dintre statele cel mai afectate de pandemie - au renunțat la aproape toate restricțiile.

Obiectivul de a vaccina 70% din populație până pe 4 iulie, posibil ratat "la mustață"

Sunt doar câteva state americane - New Mexico, Oregon, Washington și Michigan - care încă nu s-au redeschis complet.

Ca urmare a campaniei de vaccinare, ritmul infecțiilor COVID în SUA a scăzut până la un nivel nemaiîntâlnit de când a început pandemia.

Biden a cerut autorităților statale să vaccineze parțial sau integral cel puțin 70% din populația adultă până pe 4 iulie, Ziua Națională a SUA.

Este ziua pe care președintele a fixat-o pentru a sărbători înfrângerea pandemiei.

Obiectivul impus de președinte pare pe cale să fie ratat la mustață, cu o rată a vaccinării parțiale de 65%.

×
Subiecte în articol: Joe Biden sondaje
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close