Antena 3 CNN Externe Joe Biden: "Statele Unite vor proteja Suedia şi Finlanda pe parcursul procesului de aderare la NATO"

Joe Biden: "Statele Unite vor proteja Suedia şi Finlanda pe parcursul procesului de aderare la NATO"

Statele Unite vor proteja Suedia şi Finlanda de amenințări şi agresiuni pe parcursul procesului de integrare în Alianţa Nord-Atlantică, a anunţat miercuri preşedintele Joseph Biden, în contextul preocupărilor privind activitățile Rusiei.

Joe Biden: "Statele Unite vor proteja Suedia şi Finlanda pe parcursul procesului de aderare la NATO"
Sursa foto: Hepta | Bestimage / WALTER
de Claudia Popovici    |    18 Mai 2022   •   20:09

"Salut călduros şi susţin puternic deciziile istorice ale Finlandei şi Suediei de a deveni membre NATO şi aștept să colaborez cu membrii Congresului SUA şi cu aliaţii noştri din NATO pentru a aduce rapid Finlanda şi Suedia în cea mai mare alianța defensivă din istorie. (...)

Alianţa Nord-Atlantică garantează securitatea a un miliard de oameni în Europa şi în America de Nord, fiind unită în angajamentul comun faţă de principiile democratice şi faţă de viziunea noastră asupra păcii şi prosperității în Europa şi în lume. Iar angajamentul meu faţă de NATO şi faţă de Articolul 5 este extrem de puternic", afirmă preşedintele Joseph Biden într-o declaraţie postată pe site-ul Casei Albe, potrivit Mediafax. 

"Finlanda şi Suedia sunt parteneri loiali ai Statelor Unite de mult timp. Prin aderarea la NATO, vor consolida cooperarea noastră în domeniul apărării şi vor aduce beneficii pentru întreaga Alianţă transatlantică.

Împreună cu aliaţii noştri din NATO, Statele Unite vor menţine activităţile intense la nivel de exerciţii militare şi prezență în regiunea Mării Baltice.

Pe durata analizării cererilor de aderare la NATO, Statele Unite vor colabora cu Finlanda şi Suedia pentru a rămâne vigilenți la orice amenințări asupra securităţii noastre comune şi pentru a împiedica şi contracara agresiuni sau amenințări cu agresiuni", a precizat Joseph Biden, subliniind că aşteaptă întâlnirile la Washington cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinistö, şi cu premierul Suediei, Magdalena Andersson.

×
Subiecte în articol: Joe Biden SUA Suedia Finlanda
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close