Antena 3 CNN Externe Joe Biden se pregătește să deschidă o tabără pentru migranți la Guantanamo Bay

Joe Biden se pregătește să deschidă o tabără pentru migranți la Guantanamo Bay

Joe Biden vrea să deschidă o tabără de detenţie pentru imigranţi la Guantánamo Bay, în Cuba, din cauza unui val al imigranţi şi solicitanţi de azil la frontiera de sud a Statelor Unite.

Joe Biden se pregătește să deschidă o tabără pentru migranți la Guantanamo Bay
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Sep 2021   •   21:17

Biroul american al Imigraţiei a lansat o licitaţie prin care antreprenori privaţi să gestioneze acest centru pentru imigranţi, în baza navală militară americană de la Guatanamo.

„Cel puţin 10% din personal trebuie să vorbească fluent spaniola şi creola haitiană”, se arată în anunţul licitaţiei.

Anunţul a fost făcut public în presa americană la jumătatea lui septembrie.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 1 octombrie se arată în anunţ. „Instalaţia are o capacitate de 120 de persoane şi va avea o populaţie zilnică estimată la 20 de persoane”, care poate creşte ”până la 400 de imigranţi” în cazul unei crize, se arată în anunţ.

Antreprenorul selectat va trebui să asambleze corturi și paturi de tabără pentru un aflux de migranți reținuți pe termen scurt, potrivit The Guardian.

„În plus, furnizorul de servicii trebuie să mențină o listă de cel puțin 50 de persoane care îndeplinesc cerințele minime ale clasificării postului de pază neînarmată și au un plan de urgență viabil pentru a distribui aceste persoane în termen de 24 de ore de la notificare”.

×
Subiecte în articol: Joe Biden tabara migranti guantanmo bay
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close