Antena 3 CNN Externe Joe Biden, vicepreşedintele SUA: Degradarea situaţiei din Afganistan - o ameninţare la adresa fiecărei ţări NATO

Joe Biden, vicepreşedintele SUA: Degradarea situaţiei din Afganistan - o ameninţare la adresa fiecărei ţări NATO

Joe Biden, vicepreşedintele SUA: Degradarea situaţiei din Afganistan - o ameninţare la adresa fiecărei ţări NATO
Sursa foto: Joe Biden
10 Mar 2009   •   14:12

Degradarea situaţiei din Afganistan este o ameninţare la adresa fiecărei ţări din Alianţa Nord-Atlantică. Afirmaţia îi aparţine vicepreşedintelui american Joe Biden, care a ţinut marţi un discurs la sediul NATO din Bruxelles. Oficialul american a fost refuzat de liderii europeni după ce a cerut creşterea numărului de soldaţi din Afganistan.

Joe Biden s-a aflat în prima sa vizită la sediile NATO şi UE din Bruxelles. Vicepreşedintele american le-a vorbit liderilor europeni despre strategia pe care occidentalii ar trebui să o urmeze în Afganistan, problemă care reprezintă în acest moment o prioritate pentru administraţia Obama.

"Situaţia în continuă degradare din regiune (n.r. Pakistan şi Afganistan) reprezintă o ameninţare din punctul nostru de vedere, şi nu numai pentru Statele Unite ci pentru fiecare ţară de la această masă. Iar responsabilitatea noastră, în opinia mea, responsabilitatea fiecăruia dintre noi este înainte de toate să protejăm cetăţenii", a declrat Biden.

Oficialul american a fost, însă, refuzat de UE. Javier Solana a declarat că Uniunea Europeană nu îşi va spori trupele militare în Afganistan.

Joe Biden se va întâlni în cursul zilei şi cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, cu responsabilul pe politică externă al UE, Javier Solana şi cu prim-ministrul belgian.

Antena 3



×
Subiecte în articol: Afganistan Joe Biden NATO Bruxelles pakistan
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close