Antena 3 CNN Externe Antony Blinken: "Joe Biden e gata să se întâlnească cu Vladimir Putin 'în orice moment, în orice format' pentru evitarea războiului"

Antony Blinken: "Joe Biden e gata să se întâlnească cu Vladimir Putin 'în orice moment, în orice format' pentru evitarea războiului"

Postul francez BFMTV transmite că președintele american Joe Biden este gata să se întâlnescă cu omologul rus Vladimir Putin “în orice moment și în orice format” dacă acest lucru va permite evitarea unui război.

Antony Blinken: "Joe Biden e gata să se întâlnească cu Vladimir Putin 'în orice moment, în orice format' pentru evitarea războiului"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Feb 2022   •   17:07

BFMTV citează în acest sens o declarație a secretarului de stat american Antony Blinken făcută canalului TV american CBS.

“În ceea ce privește abordarea Rusiei, treaba mea ca diplomat este să nu precupețesc niciun efort pentru a constata dacă putem preveni un război. Și dacă pot face ceva în acest sens, voi face. Președintele Biden a spus foarte clar că este pregătit să se întâlnească cu președintele Putin în orice moment, în orice format, dacă asta poate ajuta la prevenirea unui război”, a afirmat Blinken în cadrul emisiunii Face the Nation.

Blinken este, de asemenea, citat de CNN spunând că urmează să se întâlnească cu omologul său rus, Serghei Lavrov, “dacă Rusia nu invadează Ucraina”.

“Credem că președintele Putin a luat decizia (de a invada Ucraina). Dar până când tancurile vor avansa și avioanele vor zbura, vom folosi fiecare oportunitate și fiecare minut pentru a vedea dacă diplomația îl poate descuraja pe președintele Putin să continue pe calea confruntării. Dacă (Rusia) nu invadează, voi fi acolo.

Sper să fie și el (Lavrov) acolo.

Voi face tot ce pot pentru a vedea dacă putem să avansăm o rezolvare diplomatică la această criză creată de Rusia și de agresiunea ei împotriva Ucrainei", a declarat secretarul american de stat la CNN.

El a menționat că SUA “au avansat mai multe idei, pe care le putem urmări și care ar întări securitatea” pentru Rusia, Statele Unite și Europa.

“Depinde în întregime de Rusia, dacă invadează sau nu”, a concluzionat Blinken.

Informația privind disponibilitatea lui Joe Biden de a discuta cu Vladimir Putin a fost difuzată și de Washington Post și Bloomberg.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Joe Biden intalnire
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close