Antena 3 CNN Externe John Kerry afirmă că SUA nu duc un "război" împotriva Statului Islamic

John Kerry afirmă că SUA nu duc un "război" împotriva Statului Islamic

John Kerry afirmă că SUA nu duc un "război" împotriva Statului Islamic
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    11 Sep 2014   •   23:24

Secretarul de Stat american, John Kerry, a afirmat joi că Statele Unite nu duc un război împotriva grupării Stat Islamic (SI), ci "o vastă acţiune antiteroristă".

"Statele Unite nu duc un război împotriva Statului Islamic, ci pur şi simplu desfăşoară o vastă acţiune antiteroristă", i-a spus Kerry unei jurnaliste de la postul de televiziune CBS, relatează AFP.

John Kerry efectuează în prezent un turneu în Orientul Mijlociu şi Europa, cu scopul de a crea o coaliţie pentru lupta împotriva Statului Islamic în Irak şi Siria.


Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat miercuri seara pregătit să lanseze atacuri aeriene în Siria împotriva grupării Stat Islamic şi a anunţat că forţele americane vor extinde raidurile pe care le efectuează împotriva jihadiştilor din Irak.

"Obiectivul nostru este clar: vom slăbi şi într-un final vom învinge Statul Islamic", a subliniat preşedintele american, apreciind că jihadiştii sunniţi care au decapitat doi jurnalişti americani aparţin "unei organizaţii teroriste care nu are altă viziune decât masacrul celor care i se opun".

Citeşte şi:

Zece ţări arabe se alătură SUA pentru combaterea grupării Stat Islamic

×
Subiecte în articol: John Kerry statul islamic razboi
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close