Antena 3 CNN Externe John Kerry cere Egiptului să anuleze condamnările la moarte

John Kerry cere Egiptului să anuleze condamnările la moarte

John Kerry cere Egiptului să anuleze condamnările la moarte
de S.T.    |    27 Mar 2014   •   08:16

Secretarul de stat american, John Kerry, a lansat miercuri un apel Egiptului să anuleze sentinţele de condamnare la moarte a 529 de simpatizanţi ai preşedintelui destituit Mohamed Morsi, apreciind că acestea trimit lumii un "mesaj negativ", relatează AFP.

"Sunt profund tulburat în urma deciziei neaşteptate şi fără precedent a unui tribunal egiptean de a condamna la moarte 529 de cetăţeni după un proces expeditiv", a menţionat şeful diplomaţiei americane într-o declaraţie dată publicităţii în timp ce efectua o vizită surpriză în Iordania.

"Cer guvernului interimar egiptean să caseze hotărârea curţii şi să le garanteze un proces corect acuzaţilor", a subliniat el.

Aproape 1.200 de simpatizanţi ai fostului preşedinte Morsi sunt judecaţi în prezent, dintre care 529 au fost condamnaţi la moarte într-un proces expeditiv care a stârnit proteste la nivel internaţional.

Acuzaţii trebuie să răspundă pentru "violenţe" şi "acte teroriste", precum şi pentru şase crime şi 51 de tentative de omor, comise ca represalii la împrăştierea, pe 14 august, a mitingurilor islamiste de la Cairo, soldată cu circa 700 de morţi, potrivit MENA.

Este pentru prima dată când atât de multe persoane sunt judecate într-un singur caz, în contextul în care numeroase procese împotriva unor islamişti sunt deschise de la destituirea, pe 3 iulie, a lui Morsi.

×
Subiecte în articol: John Kerry Egipt Mohamed Morsi violente
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close