Antena 3 CNN Externe John Kerry dă asigurări: Recurgerea armatei americane la avioane fără pilot este strict supravegheată

John Kerry dă asigurări: Recurgerea armatei americane la avioane fără pilot este strict supravegheată

John Kerry dă asigurări: Recurgerea armatei americane la avioane fără pilot este strict supravegheată
Sursa foto: Foto: israeli-weapons.com
de S.T.    |    27 Mai 2013   •   09:29

Secretarul american de Stat John Kerry a apărat duminică recurgerea Statelor Unite la avioane fără pilot pentru a elimina persoanele identificate drept terorişti.

Acesta a subliniat că asemenea decizii nu sunt luate decât după verificări temeinice, scrie AFP.
   
"În primul rând, au existat foarte puţine atacuri cu drone în timpul acestui an. De ce? Pentru că eforturile noastre pentru a elimina Al-Qaida din Pakistan au fost reuşite", a declarat John Kerry într-o întâlnire cu studenţii etiopieni din Addis Abeba.

"În al doilea rând, noi nu deschidem focul decât asupra ţintelor teroriste confirmate ca atare, după verificări aprofundate", a mai spus Kerry.

Kerry a dat asigurări că "programul american de folosire a dronelor este unul dintre cele mai stricte, mai responsabile şi mai echitabile".
       
Preşedintele american Barack Obama a anunţat joi că a impus reguli stricte pentru a încadra atacurile cu ajutorul avioanelor fără pilot asupra presupuşilor terorişti aflaţi pe teritoriu străin, în special faptul că o asemenea acţiune nu este acceptabilă decât în ultimă instanţă.

×
Subiecte în articol: John Kerry armata americana teroristi
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close