Antena 3 CNN Externe John Kerry: Rusia riscă deteriorarea profundă a relaţiilor cu Statele Unite

John Kerry: Rusia riscă deteriorarea profundă a relaţiilor cu Statele Unite

John Kerry: Rusia riscă deteriorarea profundă a relaţiilor cu Statele Unite
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
02 Mar 2014   •   10:29
Secretarul de Stat american, John Kerry, a avertizat sâmbătă seară Moscova că mobilizarea de trupe ruse în Ucraina ameninţă "pacea şi securitatea" în regiune şi riscă să aibă un impact "profund" asupra relaţiilor sale cu Statele Unite, relatează AFP, conform Mediafax.
"Dacă Rusia nu ia măsuri imediate şi concrete pentru a reduce tensiunile, consecinţele asupra relaţiilor dintre Statele Unite şi Rusia şi asupra poziţiei internaţionale a Rusiei vor fi profunde", a avertizat Kerry, citat într-un comunicat.
"Invazia şi ocuparea teritoriului ucrainean de către Federaţia Rusă" constituie "o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei", precum şi a convenţiilor internaţionale.
De asemenea, acestea reprezintă "o ameninţare pentru pacea şi securitatea Ucrainei şi a regiunii", a anunţat şeful diplomaţiei americane.
El a mai dezvăluit în textul comunicatului că a avut o conferinţă prin telefon comună cu omologi de-ai săi, în special europeni, cu scopul de a "coordona următoarele etape".
"Ne-am arătat uniţi în evaluarea" situaţiei şi "vom coopera pentru a sprijini Ucraina şi poporul său în aceste ore istorice", a mai afirmat John Kerry, cerând din nou Moscovei să-şi retragă trupele.
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close