Antena 3 CNN Externe John Kerry se va întâlni cu omologul său rus, înaintea unei conferinţe internaţionale privind conflictul sirian

John Kerry se va întâlni cu omologul său rus, înaintea unei conferinţe internaţionale privind conflictul sirian

John Kerry se va întâlni cu omologul său rus, înaintea unei conferinţe internaţionale privind conflictul sirian
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Mai 2013   •   12:35
Secretarul de Stat american John Kerry se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov, luni, la Paris pentru noi discuţii înaintea viitoarei conferinţe internaţionale privind conflictul sirian, a anunţat vineri un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat, relatează AFP, conform Mediafax.
Cei doi oficiali se vor vedea "pentru a continua discuţiile după întrevederile din urmă cu câteva săptămâni din Rusia şi pentru a se ţine la curent cu eforturile lor în vederea conferinţei internaţionale privind Siria", a precizat oficialul într-un comunicat. 
Rusia, principalul aliat şi furnizor de arme al regimului sirian, a declarat vineri că a obţinut acordul de principiu din partea Damascului pentru această nouă conferinţă de pace pe care comunitatea internaţională se străduieşte să o organizeze la Geneva.
"Notăm cu satisfacţie că am primit din partea Damascului un acord de principiu al Guvernului sirian de a participa la o conferinţă internaţională", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici. 
Este vorba despre a face în aşa fel încât "sirienii să poată ei înşişi ajunge la o reglementare a acestui conflict distrugător pentru ţară şi pentru regiune", a adăugat Lukaşevici.
Totodată, Coaliţia naţională a opoziţii siriene, principalul grup al acestei opoziţii, reunit la Istanbul pentru a discuta despre participarea sa la conferinţă, şi-a afişat scepticismul. 
"Vrem să auzim această declaraţie din gura Guvernului (preşedintelui Bashar) al-Assad", a declarat pentru AFP Louay Safi, purtătorul de cuvânt al Coaliţiei.
"Toate acestea sunt încă foarte vagi, iar guvernarea lui Assad a fost foarte evazivă când a fost vorba despre furnizarea unor declaraţii sau informaţii despre soluţiile politice", a afirmat Safi.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close