John Kerry se va întâlni cu omologul său rus, înaintea unei conferinţe internaţionale privind conflictul sirian

de G.S.    |    25 Mai 2013   •   12:35
John Kerry se va întâlni cu omologul său rus, înaintea unei conferinţe internaţionale privind conflictul sirian Foto: Agerpres/AP
Secretarul de Stat american John Kerry se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov, luni, la Paris pentru noi discuţii înaintea viitoarei conferinţe internaţionale privind conflictul sirian, a anunţat vineri un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat, relatează AFP, conform Mediafax.
Cei doi oficiali se vor vedea "pentru a continua discuţiile după întrevederile din urmă cu câteva săptămâni din Rusia şi pentru a se ţine la curent cu eforturile lor în vederea conferinţei internaţionale privind Siria", a precizat oficialul într-un comunicat. 
Rusia, principalul aliat şi furnizor de arme al regimului sirian, a declarat vineri că a obţinut acordul de principiu din partea Damascului pentru această nouă conferinţă de pace pe care comunitatea internaţională se străduieşte să o organizeze la Geneva.
"Notăm cu satisfacţie că am primit din partea Damascului un acord de principiu al Guvernului sirian de a participa la o conferinţă internaţională", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici. 
Este vorba despre a face în aşa fel încât "sirienii să poată ei înşişi ajunge la o reglementare a acestui conflict distrugător pentru ţară şi pentru regiune", a adăugat Lukaşevici.
Totodată, Coaliţia naţională a opoziţii siriene, principalul grup al acestei opoziţii, reunit la Istanbul pentru a discuta despre participarea sa la conferinţă, şi-a afişat scepticismul. 
"Vrem să auzim această declaraţie din gura Guvernului (preşedintelui Bashar) al-Assad", a declarat pentru AFP Louay Safi, purtătorul de cuvânt al Coaliţiei.
"Toate acestea sunt încă foarte vagi, iar guvernarea lui Assad a fost foarte evazivă când a fost vorba despre furnizarea unor declaraţii sau informaţii despre soluţiile politice", a afirmat Safi.
 

Parteneri
x close