Antena 3 CNN Externe John McCain critică iniţiativa "limitată" a lui Obama în Siria, cere un angajament militar mai ambiţios

John McCain critică iniţiativa "limitată" a lui Obama în Siria, cere un angajament militar mai ambiţios

John McCain critică iniţiativa "limitată" a lui Obama în Siria, cere un angajament militar mai ambiţios
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
31 Aug 2013   •   19:54
Senatorul american John McCain a denunţat voinţa preşedintelui Barack Obama de a proceda la acţiuni "limitate" în Siria, îndemnând din nou la un angajament militar mai ambiţios împotriva regimului lui Bashar al-Assad, relatează AFP, conform Mediafax.
"Se pare că preşedintele vrea un fel de atac cosmetic, să tragă câteva rachete şi să spună gata, am reacţionat", a declarat congresmenul republican vineri seara pentru postul NBC.
"Este vorba despre acelaşi preşedinte care, în urmă cu doi ani, spunea că Bashar al-Assad ar trebui să plece de la putere. Este tot preşedintele care a declarat că folosirea armelor chimice constituie o linie roşie. Poate că linia roşie a fost trasată cu cerneală simpatică", a spus el.
McCain, care s-a întâlnit cu şeful Statului Major al Armatei Siriene Libere (ASL) pe teritoriul sirian în mai, îndeamnă de mai multe luni la livrarea de armament rebelilor şi la instituirea unei zone de excludere aeriană. Poziţia sa este tranşantă în comparaţie cu a multora dintre colegii săi, mai reticenţi faţă de o escaladare militară.
"Ştiu că americanii sunt uzaţi de război, cu Irakul şi Afganistanul, dar cred că putem să câştigăm fără să riscăm viaţa vreunui american", a spus el, îndemnând la bombardarea a "şase aeroporturi" folosite de către forţele siriene.
"Spre marea noastră ruşine, nicio armă americană nu a fost primită de către generalul Idriss şi Armata Siriană Liberă. Este ruşinos, în opinia mea", a adăugat el.
Casa Albă urma să se consulte sâmbătă după-amiază cu toţi senatorii americani, într-o conferinţă telefonică, la care vor participa şi secretarii de Stat John Kerry şi al Apărării Chuck Hagel.
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close